søndag 31. mai 2009

Rabarbra

Med vinden ulende utenfor husnåva og regnet bankende på vinduet var det like godt å finne på no annet å gjøre i dag.
I hagen har rabarbraen fått gode dager, så det var mange lange flotte stilker som kunne brukes.
Med en slik fin grønnsak i hagen er det jo synd å ikke bruke den
Så ungene fikk i oppgave å hente inn endel stilker, tenkte at vi kunne lage rabarbragrøt til dessert ...
Her er hva jeg fikk inn

Det ble i alt ca 3 kg rabarbra ferdig kutta
Litt vell mye for bare rabarbragrøt så her er hva vi laget

Rabarbra grøt

1 l vann
1,5 dl sukker
5 dl vann
3 ss potetmel
1 ts kanel
Kok rabarbra, sukkeret, kanel og vann til rabarbraen har most seg
Da blandes 3 ss potetmel med kaldt vann og tilsett som en liten stråle
Stø sukker over slik at det ikke blir snerk :)

Rabarbrachutney

1000 g rabarbra
3 løk
1 dl eddik
2 dl vann
2 dl rosiner
8 dl sukker
2 ts malt ingefær
1 ts malt nellik

Skyll og skjær rabarbraen i biter. Skrell løken og skjær i skiver. Bland rabarbra, løk, eddik og vann i en gryte. Kok under lokk i ca 10 minutter. Rør inn sukker og krydder. Kok chutneyen uten lokk til den tykner, ca 30 min
Hell på glass og sett lokk på
Oppskriften fant jeg på: http://www.matoppskrifter.no/
Der det ligger en utrulig masse oppskrifter med Rabarbra

Frukt pizza med Rabarbra, eple og rosinerEgen oppskrift etter å ha spist no lignende hos ei venninne med da med kun eple

1 l hvetemel
5 ss sukker
0,5 ts salt
1 pk tørr gjær
3 ss matolje
3-4 dl vann

1 eple
3 dl rabarbra
2 dl rosiner
sukker og kanel

Rør sammen det tørre og ha i olje og vann
Kjevle ut, skal bli nok til ei stor ovnsplate
Del eple og rabarbra i små biter og fordel i lag med rosiner gjevnt utover pizzaen
Strø over sukker og kanel
Stek i ovnen på 150 C i 20 min
Håper det smaker :)

Rabarbra saft


1 kg rabarbra
1,5 dl vann
4 dl sukker

Skjær rabarbraen i små biter og legg i kjelen i lag med vann
Kok under lokk til rabarbraen har most seg
Sil massen og tilsett sukker, rør til alt sukkeret har løst seg opp
Fyll på flasker
Kan godt fryses eller ha i kjøleskapet og drikk nå :)

3 kommentarer:

  1. Rabarbra pai emd is er også kjempe godt.

    Lag eller kjøp pai deig.
    Ta 300 gram rabarbra 150 gram sukker og 1 egg avrm det opp.
    steik paideigen
    legg i fyllet, legg på lokk av paideig
    steik paien. nyt med is til er en kjempe god sommer dessert:D

    rabarbra er så godt

    SvarSlett
  2. Ja Rabarbra er godt !!
    Spennende oppskrift, må prøve den neste gang det står nok lange stilker i hagen til at det blir no :)

    SvarSlett
  3. Har faktisk vært og henta nån oppskrifte på den sida du vise tel. Ellers har æ vokst opp med rabarbrasyltetøy og rabarbra grøt tilgjengelig året rundt.

    SvarSlett