fredag 24. juli 2009

Besøk og countryfestival uke 29

Tia går virkelig fort og plutselig var uka der da Hålogaland countryfestivalen skulle gå av stabelen.
I år hadde jeg meldt meg som frivillig og var spent på hva det skulle bringe.
Når jeg snakket om festivalen da vi var på Måløy fant Beate ut at dette ville hun og være med på, så var vi to fra familien som var frivillige.
Ble jo enda mer å se frem til når Beate og Daniel skulle komme ned til Harstad !!!!
Og litt mer å gjøre når vi kom hjem O.o
For med slikt storbesøk måtte jo huset sjeines fra loft til kjeller :p
Onsdagen kom og banden fra Tromsø ankom akkurat tidsnok til å bli med på brifing møtet på travbanen før det hele skulle bli sparka i gang.
Gutten tok med seg Tiril mens Beate og jeg gikk inn for å få arbeidsplan og instrukser.
Etter litt frem og tilbake, hvem er hvor og passer tidspunktene dro vi fornøyde hjem med plan på når vi skulle jobbe.

Og sjorter vi skulle ha på ... Hehe den var ikke søster fornøyd med, ihugga TIL suporter som hun er, var det et nederlag å skulle ha t-sjorte med BodøGlimt farger :p
Heldigvis var vi så heldig å skulle jobbe sent torsdagen, og med et heller kaldt og vått vær fant vi ut at Grottebadet måtte være rette plassen å tilbringe dagen. Er deilig å kunne bevege seg i vann. Så ble en del lengder i storbassenget når vi kom, litt ball kasting og jobbing i strømmen.. He he må jo trimme søster når ho først er innom :p Fikk god tid til å kose oss i dampgrotta og da, før vi lot guttene få være aleine og heller dro på sjopping :)
Ble som det ofte blir, skulle ikke ha no. Men kom hjem med flere poser. Ny hatt for helga måtte jo til, ei flott sjorte som passet til stilen fikk jeg av søster og så var det salg på Kina butikken O.o
Ohh la la var en del skatter der inne som gikk for meget lav pris. Kom hjem med sett med 6 spisebrikker og spise pinner. Mens søster handlet betraktelig mer :)
Etter en god middag måtte vi komme oss avgårde og ta vår første vakt i baren.
Var ei flott stemning og til torsdag å være mye folk. En fin dag å få ei øving i hva vi skulle gjøre. Både når det kom til legge opp mat, og stå i "kassa".. Var lette rutiner som var greie og komme inn i for ei som ikke har gjort slikt før
I løpet av vakta fikk vi med oss; Rosie Horn, Bakersfield, Rune Meyer og Linda Kvam på scenen.
Siden det var en rolig kveld fikk vi gått litt rundt og puslet litt, danset litt og pratet med folk.
Alltid kos det :)
En plass mellom 2 og halv 3 var vi hjemme godt fornøyde med kveldens innsats og ganske så klar for å stupe i seng siden vi skulle opp til første vakt neste dag. Men først måtte vi få alle guttene i seng, de hadde benyttet muligehta til å være lenge oppe og sitte spille spill mens vi var borte :)
Fredagen kom og må innrømme det var tungt å skulle stå opp....
Men når vi først hadde fått føttern utenfor senga var det lett å komme seg avgårde.
Det ble en veldig rolig vakt, med mye som foregikk i byen og på torvet hadde nok mesteparten av folket tatt turen ned ditt. Men fikk god tid til å vaske litt, ordne i sakene, øvd seg på nye turer i linedance og til og med prøvd meg som den som fører i swing :)
Var ei koselig vakt med en fin gjeng på vakt. Musikken som kom fra scenen var det som var lagt inn på spilleren siden selve underholdningen ikke starta før 16.00 og da var vår vakt over.
Vi kjøpte med oss mat og tok med til ungene da vi dro hjem, de hadde laget seg et skikkelig lan og satt der med hver sin data og spilte.
Når klokka nermet seg kveld hadde Ole Martin pakket ferdig klar til å tilbringe helga i lavo i lag med vennegjengen.
Må innrømme at det var ei mamma med litt vondt i magen som kjørte avgårde til bestemmelse stedet med han. Selv om jeg innerst inne vet at han er en klok gutt som nok vet og ta de rette valgene....
Når vi først er med på festival er det jo gøy å få med seg mest mulig av de som står på scenen og. Så da det begynte å kveldes var det på med utstyret og ta veien opp til travbanen igjen.
Søsters store trekkplaster var Stephen Ackles.

I tillegg fikk vi med oss Western Trails, Emma, Rune Meyer mens vi var som publikum. Traff mange kjente både jeg og søster. Ekstra gøy var det at det var mange fra swingklubben til stedet. Det betyr som oftest at muligheten for å få swingt seg litt på dansegulvet blir enda større. Men når det var Stephen Ackles & The Memphis News som var på scenen var vi som mange der kun som tilskuere som sto fremfor scene kanten. Opptreden svarte virkelig til forventningene... Og Stephen Ackles showet bare verre :)
Etter å ha stått i ro og fulgt med i ei lang stund var det virkelig tid for å swinge seg litt igjen før vi vettig nok tok turen hjem igjen. Guttene satt også denne kvelden oppe og ventet til vi skulle komme hjem fortsatt fult opptatt av datamaskinene.


Lørdagen hadde vi litt bedre tid på formiddagen før vi skulle på vakt. Og derfor fant vi ut at vekke klokke trengte vi ikke.... Skulle tross alt ikke være der for 3. Halv ett - ett voknet vi med et rykk og var heller forvirret når vi fant ut hva uret viste.... Ingen av oss er av de som normalt sett ligger lenge og drar oss om morran. Planen var å endelig være med på linedancekurset til Anne-May kl halv to. Men slo det fort fra oss. Er en fordel å få litt mat i skrotten og vokne skikkelig før en skal starte å lære nye ting. Dro heller opp slik at vi var litt tidligere på vakt. Ble litt for mange ei stund da vi var oppi 10 stykker i baren. Med så mange blir det heller kaotisk, så vi fant oss hver vår klut og gikk rundt og rydda litt på bordene. For det meste gikk no ting slik det skulle også denne dagen. Mer og gjøre var det enn de andre gangene vi hadde vært på vakt, og det er alltid gøy å ha litt tempo når vi skal gjøre no. Ekstra gøy er det når vi prater med de som er publikum eller artister og får positive tilbakemeldinger på festivalen generelt og arbeidet vi som frivillige gjør. Gir et ekstra lite puff til å gjøre ting enda bedre :) Denne dagen fikk vi med oss mange flotte artister på scenen... Både mens vi var på vakt og når vi senere på kvelden heiv på oss utstyret og dro opp for å være med på livet. Musikk til; Rosie Horne (ei ung jente med en nydelig stemme som vi forhåpentligvis kommer til å høre mye mer til), Krutrøyk, Rune Meyer, Blue Mountains Boys, Lotta, Burrito Deluxe(som var årets store trekkplaster) og Mike And The Strangers. Ble mye dansing og mange nye bekjentskaper.
Søndagen ble en heller rolig dag for hele familien. Ble for det meste brukt til å referere over hva som har vært bra og hva som ikke vare like bra. (En ting er sikkert, til neste år skal vi få med oss lindance kurset, håper det fortsatt er Anne-May som er instruktør for vet av erfaring at hun er veldig flink.)
Vi spille kort og bare slappe av. Ut på ettermiddagen var det dags å hente hjem Ole Martin og som var sliten men fornøyd etter helgens tur.
Mandagen opprant og det var tid for å starte på jobb igjen.
Beate tok med seg mine to yngste og dro opp til campingvogna der de skulle få tilbringe uka i lag med tante og Daniel... Var rart å komme hjem til et heller stille hus ......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar