tirsdag 11. august 2009

Late dager

Vi har hatt et hærlig vær her i nord i ei lang stund no.
Må innrømme at det har invitert til late dager etter en endt arbeids dag.
Har blitt en del dager krøllet opp i solstolen på verandaen med ei god bok mens jeg har nytt dagens siste stråler fra ei varm og god sol. Den første boka som frista var Stieg Larssons - Menn som hater kvinner. Vet at den er kommet ut på film. Men er noe annet og lese boken slik forfatteren skrev den enn å se andres tolkning. Eller ble da litt forskjellig etter hva som fantes i bokhylla ....
Varmen har gjort at vannene rundt om har fått en varm og god temperatur. Guttene har bodd i Hagan vannet som blir det som er nermest til hvor vi bor. Og har selv vært på noen kvelds og natt bad der oppe. Er jo bare deilig når temperatuern i vannet er rundt 20 C. Da blir det i løpet av kvelden varmere i vannet enn på land..
Tiril derimot har ikke vært like begeistret for denne varmen. Turene har blitt tunge for henne og gå. Nytter ikke at hun kan få drikke så mye hun vil på turen, og hun har fått kjølt seg ned i vannet, hun har pest som en blåsebelg når hun kom hjem. Så til slutt fikk ungene beskjed at de ikke fikk ta henne med når de var ute og gikk. Kun sent på kvelden da tempraturen var gått ned har hun fått være med. Hun har nok vært en smule fornærma for at hun har måtte bli igjen hjemme, selskapssyk og glad i tur som hun er. Men trur nok det var det beste for henne. Hun har jo fått vært med litt da og badet i vannet. Hehe Tiril er ikke no lik farens rase som er Golden retriever, hun kan ikke fordra å måtte svømme. Gjør det når vi ber henne om det, men foretrekker å ha fast grunn under føtterne :)
Litt blå bær har det og blitt tid til å få i fryseren på disse late dagene.
Et par dager i bær marka har gitt oss 7,5 liter hærlig blå bær ... Mmmmmm skal bli godt å ta opp på kalde vinter dager. Er mye bær i marka så kommer forhåpentligvis til å få en del litter til. Både blåbær, tyttebær og multer. Og krøkebær til saft :)
Høsten er no egentlig en hærlig tid !!!!!

5 kommentarer:

 1. -Beeren mit Turbo-Schlankstoffen-
  Für dich hier mein Lieblingsbrot:
  Heidelbeeren auf Hüttenkäse-Brot
  Mandelblättchen, Heidelbeeren, Hüttenkäse Vollkornbrot und Honig.
  Wenn man genug Zeit hat, kann man die Mandeln
  in Butter goldbraun rösten.

  LG

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder av den flotte naturen vår! Pussig at du bor v Hagavannet, jeg bodde der når vi flyttet hit nord i -98. Skjønn plass!

  SvarSlett
 3. Danke Oppi für die Lieblingsbrot :)

  SvarSlett
 4. Ja Lisemor det er en skjønn plass, høres ut som du og er godt kjent i området... :)

  SvarSlett
 5. Høst er best, vet du. Eller var det hest...

  Sør-Varanger hadde det beste været i hele landet, nå i helga. Vi tok en heldag på fjellet på lørdag. Og søndag bada æ i sjøen!

  SvarSlett