torsdag 26. november 2009

Hyttehelg

Iris og jeg har prata om det lenge. Men det har bare blitt med praten. Så denne gangen praten starta igjen, fant vi ut at vi like godt kunne bestemme helg for ellers ble det ingenting av denne gangen heller. Nemlig hytte helg bare vi to og "ungene". Forhørte meg med mamma om hytta kunne brukes og fikk nedslående nyheter. Vedovnen på hytta hadde ei pakning som var gått under toppen. Hun var ikke sikker på om det var noe som var mye arbeid eller ikke. Men skulle se om hun fikk tid å dra opp og sjekke. Regna med det var det for denne hytteturen og. Allerede neste dag ringte mamma og kunne fortelle at nå hadde hun vært oppe og fiksa ovnen.
Velsigne henne !!!! Det kunne godt ha venta til Tom kom hjem eller at vi kunne dratt opp i lag å ordna det. Uansett var det duket for en hyttetur i høstmørket :)

Andrea hadde ringt tidligere i uka og forhørt seg om hun kunne få komme på besøk til Harstad, så måtte fortelle henne neste gang vi snakket at denne gang ble det hyttetur på henne og Camilla. Kanskje ikke helt hva de hadde tenkt seg .. Over her ser du de jeg hadde med meg på tur :)
Det er merkelig for en fredelig følelse det gir og komme opp i marka og inn i hytta. Får bestandig spørsmålet "hvorfor gjør vi ikke dette oftere" til å poppe opp i tankene.. Selv ikke 5 tenåringer og en wanna be får den følelsen til å forsvinne.

Høst betyr at det blir tidlig mørkt her i nord.
Er nok en av hoved grunnene til at vi bestandig har benytta hytta lite i denne tia i min oppvekst. Og selvsagt ble det kanskje ikke like mye utetid som vi ellers har når vi er på hytta, men var uansett utrulig koselig. Hytta vår er av de som ikke har innlagt vann heller ikke strøm.
Føler at det er slik ei hytte skal være. Putter du strøm, tv med parabol og andre fasiliteter vi har hjemme i hyttene er noe av sjarmen med hytta borte. Drar ditt for å komme bort fra hverdagen, ikke for å ha hverdagen på en annen plass.
Så under skinnet av stearinlys, gikk ettermiddagene og kveldene med kortspill og brettspill. Og i tillegg for Iris og meg handarbeid :) Og ikke minst massevis av tid til skravling :p
Dagene når det var lyst var det selvfølgelig ut på tur.
Ikke alle som var jublende glade for det. Per Kristian måtte bli igjen på hytta både lørdag og søndag. Hadde fått vondt i halsen og lett feber. Ole Martin var i lag med han lørdagen.
I løpet av turen klaget Tor Håkon på at formen ikke var den beste, selv om han nekta å gå ned igjen. Som bildet viser godt stemmer det ganske bra. Så fra lørdags ettermiddag hadde vi to med feber og dårlig form. Ble enige om at vi skulle bli hele helga likevel.
Så søndagsturen ble både Tor Håkon og Per Kristian igjen på hytta mens Ole Martin fikk bli med å gå. Ble fine turer begge dagene. Og selv om ikke alle var like glade i å gå i marka, trur jeg det å ha gått så pass langt som de gjorde var litt kjekt og. På søndagsturen vår fant Iris ei lita hytte som ikke er blitt brukt på flere tiår som hun rett og slett forelska seg i ... Eller rettere sagt plassen hytta lå på. Blir nok til å ta oss flere turer den veien. I nærheten av hytta hadde noen mus laget seg et hi under et velta tre, og de fikk ungdommene øye på. Ble mye speiding for å se de to som hadde vært uvørne nok og komme opp når vi var i nærheten. Var helt glemt hvor kipe vi var som dro de med ut på tur :)


Søndagsmiddagen laget vi over bål. Fikk denne flott bålriggen for et årstids siden hos ei veldig god venninne. Og den må jo brukes når en har mulighet til det. Hehe vel var ikke like mye flammer når maten ble laget :p Hadde laget i stand pinnebrød med pølser og ost i, og et sett med sukker og kanel i (til desert).. Kjempe godt !! Er jo så utrulig mye god mat en kan lage over bål, ikke bare disse evindelige pølsene. Var ikke verdens mest fantasifulle vi hadde denne gangen, men skal da endre på det etterhvert :)
Har i allefall vært en kjempe flott helg på hytta, selv om to stykk dra hjem med forkjølesle !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar