onsdag 18. november 2009

Kirkesøndag

Med gutt som skal være konfirmant til våren, blir det en del kikevandring denne vinteren
Søndag 8 var det Tor Håkons tur til å være ministrant i kirka
Selv om han ikke innrømmer det trur jeg han var litt spent :)
Vi foreldre til ministrantene har ansvaret for kirkekaffen den dagen.
Denne søndagen fikk 4 åringene kirkeboka si. Så vi forberede oss på stor innrykk i kirkestua etter gudstjenesten, slik det hadde vært året før..
Er kos å være i kirka når den er full av unger.
Hilde er en utrulig flott prest og da. Med en utrulig fin måte og ha gudstjenestene på.
Denne dagen var det meste på ungenes premisser. Med kirkas eget barnegospelkor (de var bare utrulig sjarmerende) som opptrede. Samtale/histore med ungene i steden for preken, og sanger som de fleste ungene kunne fra før.


De to guttene som var ministranter var kjempe flinke og så stilige da.
I Trondernes kirke har de nemlig fått flott munkekapper som ministrantene bruker, samme som kirkens kor... Kjempe lekre og så blir det jo nå ekstra å få bruke dem og ikke konfirmasjons kappene !!!
De hjalp til å ordne til gudstjenesten, delte ut salmebøker, gikk først inn i prosesjon når gudstjenesten startet, hjalp til under dåp, tok inn kollekten, hjalp til etter gudstjenesten med å samle inn bøkene igjen og se at alt var som det skulle, og hjalp til slutt kirketjeneren med å telle opp og gjøre kollekten klar for å puttes i banken. Er flott at konfirmantene får være med på det som skjer under gudstjenesten på denne måten synes i allefall jeg.


Det store innrykket som vi hadde regna med etter gudstjenesten derimot ble det ikke stort av. Kan være det gode været som var grunnen, den store fotballkampen som skulle være på tv eller farsdagen. Men var koselig med de som kom. Ble masse kake og muffins å ta med hjem igjen ... Vel ikke for meg ... Tor Håkon må ha syntes muffinsene var utrulig gode, for var ikke en igjen til brødrene når vi dro og det var i hovedsak hans fortjeneste :)
Før vi dro hjem måtte vi ta oss en tur opp og se til pappa og tente lys på grava.
Er fortsatt tungt å gå på grava trass det om bare noen dager er 8 år siden han døde ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar