mandag 28. februar 2011

Reise, regn og sjokolade

En uke er over og en ny er startet.
Sittende her og ser tilbake, er jeg fortsatt like himmelfallen over at vi faktisk vant en reise. Dagene ble liksom lysere etter beskjeden. Uansett hindringer så har vi no noe og se frem i mot. Utrulig hvor mye slikt har å si.
Tirsdagen gikk turen til nordens Paris. Var invitert til fylkeskonferanse i Fagforbundet. Som helt nytt medlem i styret (i Kvæfjord) med ansvaret for kontor og administrasjonssiden var det spennende og skulle på tur. Og som oftest ellers når en først skal til Tromsø ja så må en jo ta turen innom søster og Daniel og. Godt å ha familie så nært, og dilig å slippe stresse seg avgårde med 7 båten om morran, men heller ta en rolig morgen før bussen tar meg med til noen meter fra hotellet som skal være bosted neste natt.
Fikk høre mye spennende og treffe mange flotte folk. Innlegget fra Mads Gilbert om Øynene i Gaza gjorde virkelig intrykk. Trur ikke det var mange tørre øyne. Var og utrulig kjekt å se bilder og høre historier fra Fagforbundets barneby i Huambo, Angola. Der vi Troms har et eget hus vi støtter :)


Torsdagen bar turen hjem igjen og før en viste ordet av det var det sannelig helg igjen.
Planer var som vanlig lagt, men med str regn hele fredagen var veiene blitt såpeglatte så ble bare snarturer innom hestene for mating, stell og kos, resten av dagene ble holdt innenhus. Nei ingen ønske om bruddskader på hverken 2 beinte eller 4 beinte her i gården.


Fredagskvelden hadde swingklubben årsmøte. 23 medlemmer møtte opp og nytt styre ble valgt. Skal bli spennende å se hva et nytt danseår vil bringe. Håper medlemmene vil bli fornøyd med valget de har tatt. Etter endt møte koste vi oss med pizza fra peppes før det var kvelden.


Søndag var det egentlig et nydelig vær, men undertegnede valgte fortsatt å holde seg innahus pga glatte veier. Fikk jo flotte konfekt former hos Tom i valentinegave og det var på tide og prøve dem ut.
Ble 3 forskjellige sjokolader. Har ikke noen skikkelig oppskrift, er litt fæl med litt av det og noe av det. Men i allefall.
De hvite hjertene er hvitsjokolade med mandler og tørket tranebær. (Er blitt utrulig glad i tranebær og må bare prøve det ut i det meste) Både de tørkede tranebærene og mandlene hakket jeg opp til passe små stykker før jeg blandet det inn i den smeltede sjokolanden. Ble kjempe godt !!!
I de mørke sjokolade hjertene hadde jeg cognacmarsipan. Ordnet "omrisset" til både blomstene og hjertene samtidlig. Med smelting av sjokolade og pensling av formene et par ganger for å få passe tykt lag slik at de ikke skulle gå i stykker når de var ferdig og skulle ut av formene.
Cognacmasipanen ble laget med å blande marsipan og passe mengde cognac. (Jepp har gjort det veldig enkelt denne gangen)
I blomstene hadde jeg et lag med gele og et lag med marsipan, var meningen det skulle bli et lag med nugatt og men av en eller annen merkelig grunn var den borte vekk når den skulle brukes. Så ble ikke helt troika sjokolade selv om den smaket ganske så. Til slutt var det bare å smelte nok en ladning sjokolade og putte på bunden av konfektbitene. Yummi. Ble kjempe gode.
Og selv om det gjerne tar tid, så var det mye enklere enn jeg hadde forventet. Nå er det bare å begynne spekulere ut hva mer en kan lage. Tar veldig gjerne i mot forslag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar