søndag 10. juli 2011

Lucky Raya

Tenk at dette lille vidunderet alt har rukket og bli 5 mnd gammel.
Er rart og se tilbake på bildene fra når hun kom i hus. Sannelig har hun forandret seg. Spennende med blandingshund, vet aldri hundre prosent hvor stor og kraftig kroppen kommer til å bli heller ikke hvor tøff dem blir i psyken.
Vår lille frøken ser ut til å bli en slank dame som mest sansynlig kommer til å akkurat så stor at hun soper bordet for kopper og fat når halen går i glede. :) Hun vet hva hun vil, men er ikke så veldig tøff i psyken. Er flink å underkaste seg, noe vi håper kommer til å fortsette når hun blir eldre og.

Raya lever opp til å bli fars keiserinne. Hun vet akkurat hvordan hun skal sjarmere, og ser for hvem det lønner seg å gjøre seg til venn med når vi er borte på besøk.
Lucky Raya er nå i første trass alder virker det som, hun er fult bevist på at hun faktisk ikke alltid må komme når hun blir ropt på. Det er jo så mye mer gøy å undersøke området hun er på. Bare må bære på ting hun ikke får lov å røre osv.
Absolutt alt kan lekes med !! 
Baller er det som er mest gøy av alt, og selvsagt trur hun at alle vil ha henne med i leken. Hvorfor skulle de ellers spille ball i nærheten av henne ?? Og bamser er kjekke, de er så myke og gode. Selvsagt er det for hennes del våre og andre sine unger har slike små søte på rommene sine :)
Men Raya trenger ingen til å hjelpe henne å leke. Hun er utrulig flink til å aktivisere seg selv på det området. Og som sagt absolutt alt kan lekes med :)Hun er virkelig hjelpsom og det skal hun ha.
I vår pussingen av hagen gjorde hun sitt til å hjelpes til, det samme gjør hun når strømgjerder skal settes opp eller flyttes og når veden skulle taes vare på ... God hjelp er godt å ha :)


Vi merker godt at vi har fått en dame som er utrulig smart. Så mental trening er kjempe viktig hver dag. Vanlige øvelser på hverdagslydighet gjør litt, men har og fått noen leker som gjør at hun må bruke hodet.


Noen få små turer har hun fått vært med på og. Både i marka og med sykkel :)
Hun har energi nok til å springe opp og ned fjellet mange ganger virker det som. Men som hvalp er det selvsagt ikke bra for hoftene hennes. Gleder meg stort til å kunne ta henne med på lengre turer til neste år !!!
Sosial trening har hun fått plenty av. Og masse nytt skal lærers å takle, nye venner både av dyr og mennesker. Hun lærer å ligge helt i ro når det er masse folk og hunder rundt en, og har truffet mange nye dyr som hun aldri har sett før noen kan virkelig være skumle O.o


Raya elsker å svømme, det er nesten så vi må begrense henne. Hun svømmer til hun ikke klarer mer og må hjelpes i land om hun får lov. Men å dusje uff nei det er ikke no gøy :)
Gode pia vårres <3
5 kommentarer:

 1. Inger Marie Kristoffersen10. juli 2011 kl. 15:52

  Det var koselige bilder av en trivelig hund.Godt å se at dere har en kosehund med litt tankegods.
  Trist å se at Tiril er borte,men åra går.

  SvarSlett
 2. Inger Marie Kristoffersen10. juli 2011 kl. 15:52

  Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 3. Per Kristian e'kke litt sjalu, så mye oppmerksomhet som den nye babyen får..?

  SvarSlett
 4. Så utrolig nydelig <3 :-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for koselige kommentarer.
  Og nei kjære broder :) Trur Per Kristian synes det bare er kjempe flott at mamma bruker tid på hvalpen, i tillegg må jeg bare fortelle at Per Kristian er utrulig flink å jobbe med Raya. Selv om hun nok kan være veldig innpåslitende til tider, akkurat som småsøken gjerne er :)

  SvarSlett