søndag 28. august 2011

Helg i dansens navn

Denne helgen har Tom og jeg vært med Harstad swingklubb på tur.
Klubben prøver arrangere slike turer minst en gang i året, både for å lære medlemmene å kjenne på en bedre måte og for i gi noe tilbake til de flotte medlemmene som stiller opp torsdag etter torsdag for dans og gøy.
Denne gangen gikk turen til Kiruna der dansklubben Kiruna bugg og swing hadde invitert oss til danse helg. Vi var en spent gjeng på 18 stykker som tok turen over grensen. Helgen skulle bestå av både kurs i Svensk bugg og Lindy hopp, to swingtyper som er helt forskjellig fra den nordnorske swingen som vi danser. Samt klubber fra hele nordkalotten var invitert.
Vi var fremme i Kiruna utpå kvelden fredagen, så ble bare litt sosialt før vi alle fant våre respektive rom. For lørdagen var det tidlig opp for å få i seg litt frokost før vi satte oss i bussen til lokalet kursene skulle være. Vel fremme var det registrering med påmelding til de forskjellige kursene vi ville delta på og utlevering av navne lapper. Gøy var det å se at det var så mange oppmøtte. Må innrømme at jeg aldri fikk tallet på hvor mange vi var i alt, bare at det var klubber representert fra både Norge, Sverige og Finnland :) Utrulig kjekt.
Tom og jeg gjorde som de fleste i klubben vår og meldte oss på grunnkurs i svensk bugg. Og det var GØY :) hehe mye mer gåing enn vi er vandt med i nordnorsk swing og mye mer skånsom for ledd, rygg og hofter. (Vel i allfall så langt som vi kom i løpet av helgen). Kursene var kjempe flotte med utrulig dyktige instruktører. Og med rulleringen mellom de dansende (noe vi heller ikke er vandt med i vår klubb) fikk en fortere forståelse for dansen følte jeg, samt mer kontakt med de andre deltakerende :) (her kom navnelappene vel til anvendelse)
Ble ikke mye tid for lunsj for oss Nordbakkare lørdagen for den lille timen måtte en jo benytte til alle kunstens regler, det var systembolag, apotek, klesbutikker, matbutikker osv. Utrulig hvor mye en får gjort når en ikke har mye tid å ta av :)
Seks på kvelden startet festen med en veldig god middag. Desserten var grei men ikke helt etter min sin smak (kan jo ikke være 100 % fornøyd med apsolutt alt heller kan man ??) Etter maten var det tevling (dansekonkurranse) og en av Harstad swingklubbs medlemmer hadde funnet ut at dette kunne vi godt alle delta på :) Ingen fikk danse med de dem normalt sett danser med, så ble en spennende tid når trekningen skulle skje. Kom man til å få danse med noen en hadde danset med i løpet av dagens kurs ?? Jeg var kjempe heldig og fikk danse med en av Kirunas egne. (Jepp inrømmer det atter en gang Navn ja det er jeg håpløs på O.o) Og takket være han kom vi videre i allefall til 2. utvalg. Som forventet vant ikke noen fra Harstad men vi fikk en på 3. plass og det er godt prestert. Selv om det nok bare var for skøy :) Men festen deriomot ja den velger vi og tru vi vant ! ! Var veldig uvant og skulle gå hjem allerede kl 12, og var flere som fortsatte festen på et av rommene der vi overnattet. Tom og jeg fant det best og finne puta, for 9 søndag var det på han igjen med kurs. Og skal love det var godt å kunne møte opp med klart hode ..
Summa sumarium. Vi har hatt ei kjempe flott helg i Kiruna !!! Tusen takk til Dansklubben Kiruna bugg og swing for å invitere oss .. Kommer nok til å prøve deres form for dans en god del i fremtiden og :)

Bilder kommer opp etterhverten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar