onsdag 21. september 2011

Drømmen som ble virkelig

Ganske utrulig at det er gått hele 4 mnd siden Tom og jeg var på tur, aleine bare han og jeg til Hellas. En hel uke på øya Tilos på den lille plassen Livadi. Reisen vi var så heldige å vinne hos Ving
Turen var bare fantastisk, tusen hjertelig takk Ving !!!


Det var så utrulig godt å kjenne varmen som slo mot kroppen da vi kom ut av flyet på Rhodes den 22. mai. Det kriblet i magen og kjentes ganske så uvirkelig da vi var landet og hastet oss ut av flyet til terminalen for å finne bagasjen vår.


Hele tiden landet og lettet fly. Og overalt var det fult med folk. Ting tok tid men når man er på ferie har man heldigvis god tid. Etter 2 timer var begge koffertene våre kommet og vi kunne finne guiden fra Ving som viste oss til bussen som skulle frakte oss ned til Rhodes by. All respekt for disse unge meneskene som så tålmodig står der med skiltet høyt hevet og venter på oss feriernede. Smilende og blid var de og veldig hjelpsomme.


Vel nede i byen ble vi vist til buss stoppet vi skulle vente på bussen som skulle ta oss med til båten som gikk til Thilos av en annen reiseleder. Og så på kvelden var vi endelig fremme på bestemmelses stedet. Representanter fra hotellene sto og ventet for å bring bagasjen opp for oss. Vårt hotell Ilidi Rock Beach lå så pass nært kaia at det var en fin liten spasertur opp. Godt å gå etter å ha sittet så pass mye i ro.


Etter å ha fått plassert bagasjen på rommet, fikk vi på oss mer passende klær og tok turen for å bli litt kjent på plassen. Og virkelig var den like idyllisk som den virket å være fra omtale og bilder vi hadde sett. Siden vi bodde på et leilighetshotell uten frokost tok vi like så godt turen innom butikken og slik at vi fikk litt frukt, drikke osv til frokosten dagen etter. Før vi vandret tilbake og tok oss en velfortjent hvil på den store romslige balkongen vår med noe godt å drikke og litt å bite i.


Mandagen benyttet vi til å vandre rundt om i Livadi. Trur de fleste små smug og gater ble trått, alt av butikker ble besøk. Var kjempe koselig, alle vi møtte var smilende og blide. Og tempoet var så behagelig, her hadde man tid til å prate og ingen maste på deg om du skulle komme inn og handle. Deilig.

At Livadi er en turist by var ikke vanskelig å sjønne når en tok turen rundt. Med tanke på hvor mange innbyggere som faktisk bodde på plassen var det mange butikker og like mange hoteller. Du traff på mange engelskmenn og tyskere, men og mange skandinavere.
At geiter var en av dyreslagene de tradisjonelt benyttet seg mye av var lett og se på menyen når vi var ute for å spise. Mandagskvelden var vi innom første plass. Tom valgte en tallerken med 4 forskjellige lokale matretter og jeg en rett med geit som ble anbefaltJeg må innrømme jeg ble overrasket over hvor lite grønnsaker det var med maten. Hellas er jo kjent for bla sine salater og jeg hadde trudd det ville være med maten. Ja det sier nok mer og min uvitenhet enn av hva som er vanlig :)


Rundt bordene på de fleste resturantene lusket det katter. På denne plassen lurte de seg mellom de ytterste bordene i håp om at noen skulle synes synd på dem og la en liten matbit falle ned. At det kan skje er så, men syntes det ikke var like greit at dama som gikk rundt, fra sansynligvis noe lignede enn dyrebeskyttelsen, foret kattene like ved siden av restauranten ... Har tru på at kattene uansett ville kommet løpende om hun hadde passet på å gjort det et stykke unna.


Tirsdagen tok vi turen gjennom Livadi og opp gjennom en nydelig tursti, uten egentlig å vite at denne turen var den som ble sagt å være den man burde ha med seg om en kom til plassen. Var en passe lett tur og gå, og utsikten vi fikk var bare kjempe flott !!!!!


Onsdagen tok vi det bare helt med ro og utnyttet oss av hotellets egen lille strand med strandsenger. Medbrakt var en haug med bøker og måtte få lest litt i allefall :) Undertegnede klarer ikke bare ligge helt i ro da, så noen svømmeturer i det deilig varme vannet ble det selvsagt og. Det var et flott område og bade på, og vi fikk heletiden bevis på hvor mye arbeid eierne av hotellet la ned for å få det best mulig for oss som var gjester.Selv med solfaktor 30 resulterte en dag på stranda med solbrenthet .... :s Godt at alovera og god aftersun gjorde underverker :) Under ser du hvordan undertegnede så ut på kvelden etter strandbesøket.


Torsdagen lovet ikke det beste været og vi bestemte oss for at det var på tide å utforske resten av øya. Leide en bil for hele dagen og kjørte avgårde. Trur vi kjørte absolutt alt av veier som gikk ant og kjøre.
Første stopp var (ok ikke forvent navn O.o) ved noe som nok har vært en flott turist informasjon. Desverre var den nå lukket og geitene hadde tatt over hele plassen. Litt bortenfor huset som rommet flotte informasjonsplater (etter hva vi så gjennom vinduene9, var det et inngjæret område. Vi som nok mange andre fant ut at gjerdene nok være til for å holde kretturene ute og ikke oss. Så vi lurte oss inn for å titte litt rundt. Innenfor var det et flott liten utendørs scene som nok har bydd på en del skuespill evt konserter en gang i tiden, lengre opp i lende var det en liten nedlagt gruve. Hadde vært gøy og vist mer om plassen...


Videre gikk turen til Tilos "hovedstad" Megalo Chorio. Du kan skimte landsbyen på bildet over. Landsbyen var virkelig idyllisk og på toppen av åsen er det en ruin av en gammel ridderborg som vi bare måtte opp og titte litt på.
Var en mektig opplevelse og være der oppe. Tenke seg til hvordan det måtte ha vært den gang da denne store borgen yret av liv. Da man måtte frakte mat og utstyr opp disse bratte bakkene. Tenk den utsikten til alle retninger dem hadde ... Hvem var det som fikk bo inne i borgen ? Og hvordan var livet på Tilos den gang da. Ja fantasien spant avgårde på høygir hos denne dama :)

Videre gikk turen til St.Antonio bay. Her var det kommet noe som så ut som et ganske så nytt hotell kompleks. Og flere så ut til å være startet på. Desverre hadde nok Hellas sin stramme økonomi satt en stopper for det som var startet. Men trur det kommer til å bli en like flott plass som Livadi bare det får tid på seg.

Ferden gikk så videre til et kloster jeg desverre ikke husker navnet på. Stemningen var god og fredfull. Utsmykningene var fantastisk.
Før vi vendte nesene tilbake til hotellet tok vi turen helt opp på toppen av fjellet over Livadi. Veien opp kunne minne om Trollstigen, bratt og svingete og utrulig smal. De fleste andre biler vi traff på snudde før de var kommet halv veis :) Men ohhh utsikten var virkelig verd turen opp. Og det var jo spennende og kjøre opp og da.

Fredagen hadde vi signet opp for en båt tur rundt øya. Startet passe tidlig på formiddagen, og vi var passe mange som ble med. Etter en hilserunde viste det seg av halvparten av passasjerene var skandinaviske :)Turen hadde to stopp, på to flotte strender. For å komme i land måtte vi hoppe ut og svømme inn. Stranda var av deilige runde steiner. Skulle gjerne tatt med meg mange av dem :)


Den svenske utrulig koselige damen som jeg desverre ikke husker navnet på var så heldig å få en dans med skipperen :)


Lørdagen regnet det kattunger ute og vi nøt dagen i ro og mak for det meste på hotellet. Jeg fant ut det var på sin plass og prøve ut trenigsrommet de hadde før vi vendte nesen hjem over igjen.
Vi var flere ganger enn mandagen ute og spiste middag. Jeg syntes det var gøy og prøve forskjellige plasser, men to plasser fikk besøk av oss to ganger hver. Desverre husker jeg ikke navnene slik at jeg kunne ha anbefalt disse to. Den første lå som veldig mange av restaurantene ved standen, der var kvaliteten både på servicen og maten utrulig god. Det var rent og pent, servitøren var formelt kledd og det hele oste klasse. Her var det bestandig folk. Den andre plassen lå i en sidegate opp mot torget på en måte. Her var tonen mye mer avslappet, maten var utrulig god og damen som eide restauranten og serverte var en solstråle. Hun pratet med alle som ønsket, fortalte historier fra plassen og fikk deg virkelig til å føle deg velkommen.

Noen stemningsbilder fra plassen ble det jo selvsagt og i løpet av dagene. :)

Ei uke går fort og søndagen var det på ta båten tilbake til Rhodes, hvor vi hadde en liten time før bussen gikk til flyplassen og turen hjem startetUndertegnede kan ikke annet enn nok en gang takke for en fantastisk tur !!!
Som jomfruer når det kommer til slike feriereiser ville vi nok ikke ha stilt så veldig store krav til en tur. Nå som vi har startet på toppen av hva som finnes når det kommer til kvalitet, blir nok forventningene deretter neste gang vi tar på tur :)
Selv om jeg så godt jeg kan har prøvd og gi et blikk av hvor fin turen vår var, så kan verken ord eller bildene vise det godt nok. Det var så mange inntrykk, så mange flotte folk, så utrulig godt å være på en slik romantisk plass bare Tom og jeg og kunne være kjærester.. +++ 
Håper dere i allefall har fått et lite innblikk i hvor flott Livadi er, eneste jeg skulle ønske var at vi hadde fått gått på enda flere av de flotte turene som er lagt opp til.


For dere som ikke fulgte bloggen da vi var så heldig å vinne så finner du innlegget vi vant med her :) Og konkurransen vi var med på hos Ving finner du her

3 kommentarer:

 1. Hei Siv,

  Ser ut som dere har kost dere masse! Hyggelig å høre at dere hadde en så fin tur. Kanskje det blir en tur til Hellas igjen om en stund? Bare å følge med på http://www.facebook.com/vingreiser og nyhetsbrevet vårt for gode tilbud! Mvh Sophie Frisholm, Ving Norge

  SvarSlett
 2. Hei og hopp :)
  Så gøy at dere vant tur :) heldig! Så ut som dere koste dere ja

  Ha en fortsatt fin dag :)
  Klem

  SvarSlett
 3. Ja vi har kost oss masse. Vi får se hvor turen går neste gang, men at det blir tur mot varmere strøk igjen er helt sikkert :)
  Ja LadyLaLaura var utrulig gøy, og så uventet :)

  SvarSlett