onsdag 7. september 2011

Lille store Lucky Raya

Den lille keiserinna vår er blitt til en hormonfylt unghund. Snart 7 mnd, så I allefall virker det slik til tider
Hun er en turbo der hun springer i sirkler og frem og tilbake, om hun får være fri ute.
Akkurat nå virker det som alt vi har lært i lag mer eller mindre er borte når hun får det for seg.
(skal vi ut nå mor ???)

Rensligheten er der bare når hun vil, hun kan godt være ute i en time for så å komme inn og tisse på gulvet. Hun har hatt en periode der det har virket som å tisse det kunne brukes til å fortelle ting. Slikt som "Dette er dårlig gjort" For stengte guttene dørene til rommet så hun ikke kom inn, ja da kunne du garantere det var en liten dam utenfor når de åpnet for å gå ned. Eller "Nå er jeg virkelig glad". Ja fant ut at det er best for ei stund var å møte henne ute når jeg kom hjem, for garanter så tisset hun. Eller "Her vil jeg ikke være", hun tisset i buret av alle plasser, og det var ikke for at hun var der lenge. Neida tisse gjorde hun like etter hun var blitt plassert der, nesten så snart vi var kommet ut av døren og så må hun ligge i det til vi kommer hjem igjen ..... Ikke bra.

Slet med å finne en måte å endre på den adferden, men virker som det er på tur bort like plutselig som det kom

(Så pass med bein må til)

Vi merker godt at vi har fått en hund som krever mer enn Tiril gjorde. Hjernetrim leker og lydighets trening, sosialtrening osv hver dag er et must eller så blir hun rastløs. Og rastløs betyr trøbbel :) Er jo litt gøy og ha en hund som krever litt, setter kreativiteten til mor selv på prøve.. Har vel ikke vondt av det :)

(Miljø og tur trenging under bakgården)

Synes egentlig selv at Raya ikke har blitt no særlig større hverken i høyden eller ellers i løpet av sommeren. Men når jeg setter meg ned og ser på bildene har hun vel utviklet seg litt der og :) Eller hva synes dere ?

(Er så gøy når broran leker med meg)

Raya er en hund som liker fart. Som tidligere nevnt så er hun en turbo. Frem og tilbake og rundt i sirkler. Akkurat derfor skulle jeg ønske vi hadde hatt et inngjerdet hus så hun kunne fått være løs det meste av tiden. For kan ikke få springe like mye som hun vil om hun er i bånd. Og ikke får hun være løs når vi er ute på tur. Liker ikke folk som sier, ja men min hund er så lydig. Ingen hunder er så lydige at en som er redd hunder ikke reagerer om hunden kommer løs... Er ikke aleine i marka. Om en har et område der folk vet at hundene er løs for å trenes da blir det noe helt annet

(Bamse er god å ha)


Raya elsker å hoppe. Og blir like overrasket hver gang over hvor høgt hun hopper. Gjett om hun kommer til å elske agillity om vi starer opp !!
(Ikke så greit å måtte bestemme seg for bare en)

Om Raya ikke har noe å leke med når hun er ute, slikt som ball, frispie eller vedgubber ja da er favoritt hobbien å grave. Hmmm kanskje det var henne jeg skulle satt i band nedenfor bærbuskene, da kunne jeg kanskje fått en liten hageflekk til å så i likevell til neste år O.o. I allefall den erfaringen har Stig og Gina fått så det monner. For baksiden av huset er jorden godt snudd opp til flere ganger. Er bare å så i (og det etter bare en uke). Heldigvis har hun ikke gjort så alt for mye av den slags hjemme hos oss. Må nok bare følge med O.o


(Her var det godt å sitte)

1 kommentar:

  1. This is my favorite photo of Lucky Raya smiling with her Dad!

    SvarSlett