søndag 25. september 2011

Sauesanking i Lofoten

Svigerfar og svigermor er sauebønder og det betyr sauesanking når høsten kommer.
Nå skal ikke jeg skryte på oss at vi har vært de mest aktive å hjelpe til. Men denne helga var det vår tur. Så Tom og jeg tok turen til Gimsøya. Jepp ble bare meg og Tom, siden begge guttene plutselig hadde planer i lag med vennene sine. (Ungdommer ... )

De fleste er vel enige om at Lofoten er vakker når været er bra. Og lørdagen var vi virkelig heldige. Solen skinte og lovet godt for letingen i går, i dag derimot både regnet det og blåste. Fikk heldigvis mange av svigefars dyr til gårds i går.


Over denne dalen gikk fleste parten denne gangen, ser kanskje ikke så ille ut. Men .... er mye stigning som ikke vises ... Bildet under viser hvor de kommer når de over. Til høyre, der fjellet er like høgt et stykke. Der kommer de over. For så å komme ned i langs den ryggen som kommer under :) Var kveld for disse var nede godt slitne...


Tom og jeg var med på å gå langs veien etter sauer som var sett der. Ble mye gåing før vi i det hele tatt fant noen. Men så hørte vi bjeller, og Tom fikk lov å klatre i fjellet for å hente en sau med to lam :)Mor og barn er et godt stykke over strømledningene her i den "grøfta" (som min kjære svigerbror kalte det) Vises ikke på bildet hvor bratt det er :) Heldigvis for Tom kom svigerbror og hjalp han etterhvert, så han slapp å jage på damen med barn aleine.


Svigermor var co på bakken, den med fult oversikt som kunne lede når de andre ikke var sikker på hvor de skulle :)


Etterhvert fant vi også de sauene vi hadde hørt skulle være etter veien.


For så å få dem i gjerdet. De vi fant etter veien gikk rett inn. Mens den ene med lam som ble henta i fjellsiden, ja hun var ikke like enkel å overtale. Ble en god del springing og gjeting før denne og var godt plassert i lag med resten. Og gjengen kunne begi seg på tur etter andre :)


Neste etappe er startet :)


Disse sauene var ikke like villige til å gå etter veien. Alt av sideveier, eller rettere sagt ved hver mulighet de stakk av. Ble mye springing og gjeting. Mens jeg ....
Ja noen måtte kjøre bilen :p


 Sauene er no egentlig bra søte ...
Godt de ikke vet hvilken sjebne de fleste av dem venter når de kommer ned fra fjellet :)

Raya storkoste seg og i Lofoten. May Britts hund Taija var en kjempe kjekk leke kamerat !!
Og så kjekt å kunne få være løs i et gjerde :)Noen stemningsbilder måtte det jo og bli når en først hadde mulighet
Håper alle har hatt en flott helg !!
Og at dere får en hærlig og spennende ny uke !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar