fredag 22. juni 2012

Lucky Raya 1 år og 4 mnd

Tenke seg til hvor for tiden går. Gull jenta vår er blitt over året allerede.
Syns ikke det er så lenge siden vi var i Myre og hentet det lille nøstet. Hun er ikke mye nøste lengre nå, langbeint og slank som hun er.
Mors jente er hun 100 %.Raya er bestandig ekstatisk når det kommer folk, jo bedre hun kjenner dem dess mer glad blir hun.
Man skulle nesten tru hun er på tur av sitt gode skinn. Hun gjør alt hun kan for å vise hvor glad hun er. At hun har lært at hun ikke skal hoppe finnes ikke i hodet lengre, og sitte klarer hun toppen 5 sekunder. Hun springer rundt deg, hopper og danser. For å ikke snakke om "prate". Scheaferhundes gneldring har hun garantert arvet.
Som oftest må hun en tur i buret for å roe seg ned, før vedkommende som er kommet kan få lov til å hilse på henne. Men lære ... Nope.


Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått spørsmålet om Lucky Raya er en sort løpshund. Grunnen er den slanke bygdningen, de lange beina for ikke å snakke om farta hennes. Hun er som en liten unge. Går ikke ant å ta det med ro. Ser nesten ut som hun synes det er fysisk vondt å måtte roe ned farten, når hun ser på oss med sine bedende øyne; "Mener dere virkelig dette???" For løpe det er virkelig livet det :)

Hun er likevel utrulig ivrig når vi skal trene lydighet. Er nesten en mønsterhund med en gang hun oppdager at det finnes godbiter i lufta. Her er en liten fotoserie av henne og far :)

Se på utrykket til Raya på dette siste bildet, trur du ikke hun vet hun har vært utrulig flink og at godbiten snar vil komme ??

Har nevnt tidligere at Raya er glad i å leke. Ingenting er mer gøy enn når gutta orker å leke i lag med henne. Snøball ball, pinner er utrulig gøy å springe etter. Men er ikke like gøy å skulle levere tilbake. Per Kristian har begynt å få henne til å forstå at det blir mye mer gøy om hun kommer tilbake med ballen til han. Men det er kun han :)


Raya tester som sagt grenser så det holder for tiden.
Alt som kommer i nærheten av buret blir isund tygget om hun er aleina hjemme. Alt fra ledningen på støvsugeren til klær. Hun har faktisk vært utrulig glad i ledninger opp gjennom hvalpetiden og unghund tiden sin.
For tiden er hun rene mulvarpen når hun er ute. Hva hun leter etter vil hun ikke ut med, men skråningen nedenfor der hun står i løpestreng begynner å bli klar for å planes i. Og vurderer å gjøre nettopp det, siden skråningen er håpløs å skulle klippe gresset i. Må nok opp med et lite gjerde for å holde mulvarpen min ute i så fall :)
Og sitt er gjerne ligg, plass er når det passer henne, rolig betyr spring osv .... Joda hun kan det egentlig, men bare når hun finner det for godt.


Jeg har fått en hund som er tv slave.
Ja helt ærlig, men da kun om det er dyr på tv. Hun kan ligge i buret uten å se sjermen men hører hun et dyr er hun med nesetippen sin i ruta. Det mest sjarmerende er når hun legger seg med ryggen til tv, for så å legge hodet på bakenden når det plutselig er noe hun "bare må se"Fugler er Raya blitt utrulig opptatt av.
Hun er riktignok ikke helt sikker på hva vi vil hun skal gjøre når hun ser dem, men opp i stand er hun ganske så fort. Lørdagen da vi gikk i marka kom ei rype rett foran oss på stien, desverre var jeg for sein opp med kamera. For det var litt av et syn, rypa på veien og Raya stående i rett :)Lucky Raya og mor ønsker alle ei flott St. Hans helg !!!!

6 kommentarer:

 1. flotte Raya :) og veldig nyskjerrig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. stoor klem fra lene

   Slett
  2. Tusen takk Lene, og ja hun er veldig nyskjerrig :)

   Slett
 2. Koselige bilder av Raya. En slank og spenstig ung dame ser det ut til. :)
  God midtsommer til Raya og folkene hennes! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Mandy Lou. Ja kan love at hun er slank og spenstig :)
   Håper du og har hatt en god midtsommer :)

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett