tirsdag 31. juli 2012

Ut på cruise

Da er vi vel hjemme igjen og fått tid til å fordøye inntrykkene av feriens første uke.
Det var mer eller mindre rett fra jobb og avgårde.
Valgte å ta tog fra Narvik til Stockholm, og oppdaget at det faktisk er en veldig flott måte å dra på. Hehe normalt sett sitter gubben mer eller mindre aleine og kjører, mens resten av familien ligger av svimt og sover. Denne gangen kunne vi spille kort, gå rundt om, snakke med andre og ikke minst alle kunne slappe helt av.
Utsikten på Norsk side er jo verd turen bare den. Ble veldig dårlig kvalitet på bildene, som ble prøvd tatt gjennom ruten mens toget var i fart. Men gir en liten ide.Siden vi tok natttoget var vi tidlig i Stockholm, hadde derfor en del timer å slå ihjel før vi tok turen ned mot havna og båten som skulle få være bopelen den kommende uken.
Benyttet tiden med nyte medbrakt frokost, samt spasere oss en tur rundt om mot og i gammelbyen.
Dagen gikk fort og plutselig var det formiddag.
Tok bussen ned til havna, og traff på to koselige damer fra vestlandet som og var på tur samme veg som oss. Kan love det kriblet litt i magen når vi nermet oss og fikk se Vision of the sea. 11 etg høg og med plass til 2000 passagerer. Må innrømme vi begynte å føle at dette kom til å bli spesielt når vi sjekket inn, leverte fra oss bagasjen og fikk kortene våre.


Mens vi ventet på at rommet skulle bli klart, tok vi vår første tur opp i 9. etg for å innta en stor lunsj. Her var det virkelig mye å velge mellom. To lange bord med både kald og varm mat, samt et bord der det ble laget mat til deg mens du ventet (omeletter +++) og det som i allefall kakemonsen i familien (jepp meg) satte pris på i midten av rommet var det et stooooorrrt bord med desserter og kaker. (Jepp blir trening og kostholdspassing når ferien er over O.o)


Var utrulig flott å sitte der oppe og se på utfarten fra byene vi skulle innom. Her er vi på tur ut fra Stockholm med nesen mot Helsinki.

Guttene fant fort bordtennisbordene og spille område og styret sin tid mer eller mindre ut fra hva de ville gjøre på. Nye gode venner fikk de og gjennom uken.

Kunne skrevet mye fra hver dag vi var på båten, for aktiviteter var det hele tiden. Dansekurs, auksjoner, quiss, forestillinger, konkurranser, +++. Det var live musikk både i pianobaren, diskoteket og champagnebaren.


Vi ble virkelig bortsjemt fra vi gikk på båten og til vi gikk av. Alle som jobbet om bord gjorde alt de kunne for at man skulle trives og ha det bra. Spesiell kontakt fikk vi som sansynligvis de fleste gjestene, med han som var ansvarlig for lugaren vår, kelnerne vi hadde til middag og de som arrangerte de tingene vi var med på. Allerede etter å ha hilst en gang kunne de hilse på oss med navn og kom gjerne bort og slo av en prat om de så oss på båten. Utrolig koselig og gjorde nok til at vi trivdes så uturlig godt som vi gjorde.


Middag hadde vi fast hver kveld kl kvart på 9. Da delte vi bord med en familie på fem fra Tønsberg. Med forett, middag og dessert hver dag, der to av dagene var formell påkledning (og jepp det betyr at de fleste kom i dress og galla O.o). Serveringen gikk så glatt og for det meste fort at en ikke skulle trudd det ble servert til 1000 personer samtidig. Og en av guttene oppdaget allerede første dagen at kelnerne var så pass opservang at de var å tilbyde annen rett når valget ikke falt i smak.  

Vi var på havet fra lørdag til lørdag, og var i løpet av den tiden innom Helsinki, Riga, Gdynia og Visby på Åland. Skulle egentlig og vært innom St. Petersburg, men pga lett storm og høye bølger turte ikke skipperen å ta oss inn til havna. Virkelig synd siden det var akkurat den byen veldig mange så mest frem til, men været kan ingen rå med.


I Helsinki tok vi turen på egenhand for å se oss om. Det var til tider stri regn der det virket som himmelen åpnet seg, men som det gjerne er så pass langt sør var det uansett en deilig temperatur. Selv om det var søndag var butikkene åpen og det ble mye titting i dem når regnet øste som verst, men vi fikk da og tatt turen ned på fiskemarkedet og sett på alle de spennende bodene. Ble ikke noen smak på fiskeretter som ble anbefalt denne gangen. Men kanskje om vi tar turen til Helsinki en annen gang


I Riga ankret vi opp mot gammelbyen, og her hadde vi signet oss opp til guidet tur. Var utrulig spennende å høre historien til byen og med det og noe av landets historie. Rart å tenke på at et land som er så nært, ikke har opplevd å få være fritt mer enn noen få år. Denne statuen er en gave fra vennskapsbyen Hamburg, og en illustrasjon av eventuret gatemusikkantene. Eventuret handler om å ville være fri, og statuen symboliserer det samme. Likevel fikk den bli stående når Latvia var under Sovetunionen.


Ikke alle synstes guida turen var like spennende. Helt ærlig var det vel bare jeg og Tom som gjorde det. For hvorfor i alle dager skal en måtte høre på historie leksjoner når en er på ferie !?!


I Polen ble vi møtt med et hav av busser som skulle frakte oss rundt om og et korps som spilte. Var utrulig koselig. Var veldig mange som skulle avgårde på tur til Gdansk men vi valgte å bli igjen i byen vi ankret opp i som var Gdynia. Dette var en koselig havneby, med yrede fugleliv ved båthavna.


Denne karen var tydeligvis vant med å posere. Han satt så fint og strakk på seg hver gang man plystret på han eller snakket til han.


Denne seilskuta var et slags museum som du kunne få komme i bord på og være med ut på tur. Det lå og marinebåter og andre båter man kunne komme om bord på samt dra rundt med.
Tom og jeg valgte bare å gå rundt å se, nyte god is på en flott kafee, før vi vente nesen tilbake til båten. (Akkurat i tide. Var ikke før kommet ombord før regnet slo i bakken.)


Siste byen vi var i var Visby på Årland. En utrulig idyllisk liten by, som jeg godt kan tenke meg å komme tilbake til å få en guidet tur i. Det var et nydelig vær med solskinn fra mer eller mindre skyfri himmel. Så vi kunne ikke annet enn å storkose oss.
Er som sagt mye mer jeg kunne fortalt, for inntrykk var det mer enn nok av. Men sett generelt på hele turen kan jeg bare si at dette kommer vi sansynligvis til å gjøre igjen, bare med annen rute.
Og ja med reise til og fra samt billett på cruise kommer det hele på mer enn hva vi ville betalt på reise til feks en plass i syden. Men totalt kommer vi bedre ut, siden her var alt man trenger inkludert. For oss som var en familie på fem, kom hele cruiset på en sum av 5 000 per pers. Da er togturen til og fra Stockholm ikke inkludert.
Det er spennende å kunne gå i land i forskjellige havner og oppleve forskjellig alt etter hvor en er.

Så vurderer du cruise anbefaler jeg det på det varmeste. Vi benyttet oss av Royal Caribbean, og kan derfor anbefale dem.

Ønsker deg en flott sommer videre !!

2 kommentarer:

 1. Flotte bilder som forteller om cruiset dere har vært på. Drømmen min også er og reise på et cruise en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk.
   Ja har vært en drøm lenge for oss og, kommer garantert til å bli en del av i fremtiden og :)

   Slett