søndag 22. september 2013

Sauesanking Lofoten 2013

I helga var vi igjen kommet til den helga i September der det er sauesanking på Gimsøya i Lofoten der gubbeluren er i fra.
Gården ble ved årsskifte overtatt av svigerbror med familie. Men uansett om det er svigerfar sine sauer eller svigerbrors må de jo få komme ned fra fjellet før snøen kommer.
Ene sønnen var med å gikk på fjellet.
Gubbeluren og jeg var i lag med svigermor hjemme for å passe unger og ha middag ferdig til fjellklatrerne kom tilbake. ( Ok må innrømme svigermor sto for det meste O.o )
 
 
Sønnen er klar før å komme seg på fjellet.
Ranselen med mat, vann med isbiter og kaffe er kommet på ryggen. Fjellskoene er på føttene og walkietalkien sitter festet.

 
Noen av de 4 beinte trives best langs med veien uansett hvor mange ganger de blir hentet tilbake.
Her kjører gubbeluren og undertegnede fremfor for å vasle på riksveien, mens svigerbror med samboer og svigerfar kommer gående etter med en sau og hennes 3 lam.

 
I puljer kommer de til innhegninger alt etter hvor på øya sauene har valgt å gå. Disse var hentet i nærheten av gården. Så de fikk kort vei fra gjerdet til fjøsen. Der vi var med og sto klar så de ikke bestemte seg for å lure seg til hagen i stedet for fjøsen :)


Så var snart denne gjengen kommet seg inn i fjøset i lag med de som alt var hentet.
Nå er det bare sortering og veiing igjen.
Men det må svigerbror klare uten hjelp fra noen av familien i Harstad. Før helgen var over og turen måtte returnere hjem til jobb og skole.
Takk for atter ei flott helg på Gimsøya :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar