onsdag 11. desember 2013

Pass it on HarstadNå før jul kan vi som er Harstad væringer se esker eller handlevogner, fint dekorert med julepapir stående rundt om kring på butikkene.
Veldig mange går nok forbi uten å tenke mer over det. Men jeg håper mange stopper opp.
Disse er nemlig satt ut av en ny oppstartet organisasjon som heter Pass it On Harstad. Forkortet PIO.
Eskene og handlevognene er for at vi som kan og ønsker skal kunne putte gaver i til de barnefamiliene i byen som ikke har så mye å rutte med. PIO ønsker helst nye ting, her gjelder det mat, klær, leker, og div som vi selv kunne tenkt oss å hatt til jul.
Er slik en fantastisk ide og den som startet det hele er Monica Helgå

Hun startet opp PIO for 3 år siden i Mo i Rana og her er hennes historie

"For maaange år siden mistet min lille famile hjemmet vårt og alle eiendeler i en brann. Jeg var ung og fattig, å hadde ikke forsikring. Folk her hjemme gikk "mann av huse" og samlet inn klær, møbler, gardiner, kopper og kar:) Julen etter brannen slet jeg enda i etterdønningene og etter at faste utgifter var betalt, fanns det ikke penger til gaver, julemat eller julegodt....

Jeg viste om Frelsesarmen og muligheten til å gå dit, men jeg greide ikke å ta det steget, bl.annet av frykt for å møte noen.

På Lille-Julaften ringte det på døren min:) Da jeg åpnet var det ingen der, men 3 handleposer med Brus, godt, mat, pålegg, julestrømper, noen pakker og middag."

Dette er bakgrunnen til at Monica og hennes datter startet opp PIO for 3 år siden. De ønsket å gi tilbake til andre som nå har det slik de hadde hatt det.
Nå er det jo slik at personer som har det så tungt økonomisk gjerne holder det skjult og ikke går rundt og "annonserer" situasjonen sin. De er heller usynlig. Derfor laget de en facebook gruppe og fikk annonsert på facebook og rundt om i nærmiljøet, slik at familier og venner som vet om personer som kan trenge denne hjelpen hadde mulighet til å ta kontakt med Monica. 

 I Harstad har  Aina Lian i år startet Pass it on Harstad.

Pr skrivende stund har gruppen over 1500 medlemmer. Det er så mange som gjerne vil hjelpe. I tillegg til at privat personer har donert har mange firmaer i byen donert gaver. Dette viser vel bare at man ønsker at alle skal ha det bra i denne høytiden.

Vet du om barnefamilier i Harstad området som sliter økonomisk og ville satt pris på litt hjelp nå i juletiden ta kontakt med Aina Lian: ainalian@outlook.com eller Rune Isaksen: runeisaksen@hotmail.com, det samme kan du gjøre om du har ting du ønsker å donere men ikke ønsker å legge i stasjonene på butikkene...
Alle som stiller som frivillige har undertegnet en taushetserklæring. Så hva du forteller vil ikke komme ut på "bygda".

Facebookgruppen for Harstad finner du her
Facebookgruppen for Mo i Rana finner du her

Bor du en annen plass enn Harstad og syns ideen er god og kunne tenke deg å sette i gang det samme der du bor. Ta kontakt med Monica Helgå (har ikke mail adressen så er nok lettest over facebook) så vil hun dele historien sin og hjelpe deg i gang.

1 kommentar:

  1. Så flott et tiltak! :)
    Tror kanskje det er litt i samme gaten som "Hjelp oss å hjelpe". Der sitter det mange ildsjeler som hjelper på samme måte. Jeg skrev en oppfordring til Fretex for en lang tid siden om å samarbeide med denne gruppen, men har ikke hørt noe tilbake. Mener jo å huske at Fretex opprinnelig startet med å samle til trengende?

    SvarSlett