onsdag 23. april 2014

Påsken 2014

 
Vår påske betyr gjerne mye vær her nord. Denne påsken var ingen unntak i så måte. Vi har vel hatt det meste, nydelig sol fra blå himmel med god varme, snøbyger så man måtte ut og måkke plattingen utfor hytta, pøsende regn og vind opp i storm styrke.

 
Som ekte nordlendinger viste vi å utnytte når det var opphold og sola tittet gjennom skyene, ja for ikke å snakke om de to dagene med ingen nedbør i det hele tatt.
Lucky Raya er ikke villig til å gi slipp på vinteren. Her holder hun på med en is som her er bare halvparten av størrelsen den var da hun hentet den opp av en pytt. Berges det som berges kan.

 
Mannfolka i full sving med å fjerne snø i fra plattingen. De to dagene med sol var det faktisk mulig å gå i sokkelesten uten å bli våt. Det tørker virkelig fort opp, bare snøen er fjernet.

 
Lucky Raya er utrolig glad for at venninnen Tinka og var på påskeferie i lag med oss. De brukte utrolig med tid på å leke i lag. Raya fikk slippe farta løs og sprang i ringer rundt Tinka når hun fikk ånden over seg.

 
Er sjelden på hytta i Lofoten uten at noe skal ordnes. Gubbeluren hadde håpet på en påske uten noe arbeid, men Dag (kompisen) viste å ordne arbeid. Her er de i gang med å ordne nytt trappetrinn ned mot havet. Etter en uforsiktig person klarte å trø sunn platten som fungerte som trinn tidligere. Trappe trinnet ble utrolig flott. Dessverre glemte jeg helt av å ta etter bilde.

 
Er jo ikke påske uten tur.
Og vår påske føler jeg innbyr til tur uten ski. Måtte bare prøve ut veien søstrene hadde laget for å komme seg til sitt eget hjem. Helt utrolig flott veg.

 
Videre ble veien til en litt bred sti. Men samtidig tatt utrolig godt tatt vare på. Sånn som denne utrolig flotte brua over en liten bekk.
Var en kjempe flott tur, og vi traff mange personer som syntes det samme. At vi har fått et nytt turområde når vi er på hytta i Lofoten er sikkert. Ser frem mot å utforske området bedre og bli kjent med andre stier og plasser.

 
Ut på tur og Kvikk lunsj hører litt i lag. Joda selv om Freia enda benytter palmeolje, havnet en del av disse tursjokoladene i posen da vi handlet før påske. Prøver å holde oss borte fra produkter med palmeolje i. Men av og til glipper det.

 
Gubbeluren og Raya nyter utsikter og leker fotomodeller for den ivrige fotografen.

 
Tinka er ikke like vandt med å måtte være fotomodell. Men et og annet bilde fikk jeg da av henne og. Hun er en utrolig flott jente, en smule mer lydig enn Raya og rolig som få.

 
Mat må man ha. Bålgryta ble flittig brukt selv om noen dager ikke inn ba til annet enn å holde seg innendørs.
Vi har hatt en flott påske. Med masse folk på hytta til tider, men og tid for bare gubbeluren og meg. Fikk lest ferdig en krimbok, strikket litt, gått turer og rett og slett bare nytt dagene.

1 kommentar:

 1. Det var mange flotte bilder og en koseli oppsummering av påsken :o)
  Jeg har også vært i nord i påsken og fått det meste av vær...
  Men for meg som bor på østlandet er dette bare sjarmerende.
  Jeg er veldig glad i det nordnorske været. Og jeg vil påstå at når det er flott vær om sommeren er det ingen andre steder som blir flottere :o)

  Ha en fin kveld :o)

  SvarSlett