mandag 23. februar 2015

Geocaching i Lofoten

 
I helgen var vi i Lofoten for å feire navnedag til sviger søsters yngste. Feiringen startet sent på dagen og gubbeluren og jeg dro til Kabelvåg en tur for litt nødvendig handling og fiksing av sveis.
Var gøy å finne ut at svigermor og svigerfar hadde besøk at helt ferske geocachere som hadde planer om å finne noen skatter i løpet av helga. Dermed ble undertegnede med på en liten tur på lørdagen. Fant etter en del leting cachen i fengselsparken, men den på moloen måtte vi gi opp.
Så var det bare å trø tilbake og gjøre seg klar for selskap

 
Søndagen hadde gubbeluren og jeg avtalt at han og jeg skulle innom å finne en del cacher før vi skulle på middag hos svigermor og svigerfar. Startet med de to ved Sundkakkbrua. Første fant gubbeluren med en gang og ga oss en flott start på turen vår. Når vi skulle etter Lofoten TB hotell sto melkebilen ved buss stoppet for å fylle melk fra tank på bil til tank på vogn. Var kanskje greit at vi gikk helt feil i førstningen og så ut håpløse turister som lete etter det beste bildet. Fant det etter litt leting men var ingen gjester i hotellet. 

 
Var typisk vintervær, med andre ord masse vær. Vi hadde mye vind noe plasser, snø drev andre og nydelig sol igjen. På bildet over opplevde vi masse vind. Undertegnede angret en smule på at hun ikke hadde tatt med lue og hansker.

 
Tenke seg til at man har vært i Lofoten så utrolig mange ganger, likevel er det enkelte plasser man aldri har tenkt å stoppe på. Dette bidraget til skulpturlandskap Nordland er en av dem. Kjører forbi hver gang vi har vært på Gimsøya og den er jo bare fantastisk vakker der den står i fjæra. Skal være en cache en plass rundt denne, men var en av dem vi måtte gi opp siden vi uten dekning på mobilene ikke hadde det som trengtes til å lete. Neste gang blir det offline liste på en del plasser vi måtte gi opp denne gangen

 
Lofotkatedralen eller Vågan kirke er utrolig vakker, og her er det og en cache. Var undertegnedes første fangst som jeg selv fant. Men var en av flere vi fant der loggen var gjennomvåt. Håper eier drar innom snart og bytter, for her virket det som mange stoppet og fanget cachen.

 
Noen cacher er utrolig små. Dette var gubbelurens første mikro som er så liten.

 
I Kabelvåg snublet vi over svigers med gjester som var ute på samme ærend, så da slo vi oss i lag og gikk i lag. Utrolig koselig å kunne være mange på tur i lag.

 
I Ursvika fant la de vi gikk i lag med en travelbug, den fikk ikke ligge lenge for gubbeluren og jeg bestemte oss for å ta den med til Harstad. Dermed fikk den besøk resterende av cacher som vi var innom på turen.

 
Noen cacher har ikke hatt det så godt.
Denne har eieren fått beskjed en del ganger nå om at bør vedlikeholdes. Fylt med vann og is. Heldigvis hadde de som var før oss lagt en liten pose med et postit ark i så vi fikk alle signert. Håper eier tar vare på den snart. Eventuelt får noen den kjenner til å gjøre det for seg.

 
På slike letinger blir det en del vassing i snø, utfordringer ned bratte bakker. Ja rett og slett mange plasser man eller ikke ville gått. I alle fall ikke på denne tiden av året. Men ohhh så gøy. 

 
Siste cachen vår i Lofoten på denne turen. Var innom en del til langs veien på tur hjem. En god del måtte vi bare innse at måtte vente til vår/sommer. Siste stop ble på TB Hotellet i Harstad. Her fikk vi lagt fra oss Travelbugen vi hadde med fra Lofoten. Var utrolig mange gjester i hotellet. Ut fra loggen skulle det være bare 3, men mener vi fant 8. Gubbeluren tok med en Travelbug og en Geocoin. De får være med til Narvik.
 
Oppsummering av helgen. 11 cacher til både gubbeluren og meg. (11 til gubbeluren på søndag, 10 til meg). Mange skritt på skritt telleren, masse frisk luft, koselig selskap og kjekke plasser å besøke.
4 kommentarer:

 1. Så herlig! Det er jo bare så vakkert i Lofoten. Vi skal til Svolvær og Kabelvåg i august, er bedt i bryllup og vi gleder oss noe innmari :) Ønsker deg en flott mandag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja helt enig er noe magisk med Lofoten.
   Håper dere vil få en flott stund når dere skal utover i august.

   Slett
 2. Hei, flott at du liker Dan Grahams skulptur, som er del av Skulpturlandskap Nordland, eller Artscape Nordland på engelsk om du vil, men ikke kulturlandskap :) Hilsen Kristoffer Dolmen, Nordland fylkeskommune

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk for kommentaren Kristoffer.
   Ja Dan Grahams skulptur er utrolig vakker der den står, er en av mange i Skulpturlandskap Nordland som virkelig er verd å besøke.
   Må rødmende innrømme at jeg egentlig viste at det heter Skulpturlandskap og ikke kulturlandskap. Er rettet nå slik at de som kommer over innlegget ikke får feil informasjon :)

   Slett