søndag 24. mai 2015

Hvor mange kommuner på en dag ?!?

Denne geocachingen får en til å prøve mye rart for ikke å snakke om at man blir kjent med plassene man er på.
Jeg må bare skammelig innrømme at jeg for eksempel ikke har kunnet fortelle deg alle kommunene i Troms før. Og i allefall ikke hvor flere av dem var plassert.
Jeg kan nok fortsatt ikke ramse dem opp sånn ut av det blå, slik fungerer bare ikke min hjerne. Men om du nevner en av kommunene i fylket jeg bor i, så vet jeg i allefall nå hvor på kartet den befinner seg og jeg kjenner kanskje til litt historie og plasser som er verd å besøke der og. Og grunnen er geocaching.

Hele greia starta med at jeg kom over en Mystery cache som hadde som krav at en skulle ha logget minst 13 Norske kommuner på et dag. Og dermed begynte letingen på kartet, for dette måtte vi klare.
Nå har det seg slik at yngstemann i huset går på skole på Storslett denne vinteren og i år var han russ. Og når ting endte opp med at uke 21 ble ferie for oss av andre grunner. Ja da passet det jo bra å prøve nå målet på en overraskelses tur opp til yngestemann.

Dermed startet reisen vår 16. mai.
Planen var å være utkvilt og klar til å kjøre avgårde 00.00, men som de fleste vet går sjelden ting helt som planlagt. Gubbeluren fikk selvsagt Tromsøtur den 15. og selv om vi startet tidlig for å være tilbake i Narvik så tidlig som mulig, ja så tar ting tid. Og vi var først hjemme i Harstad i ti tiden på kvelden. Da var det bare å hive i bilen, (madrass, dyne, puter, ekstra teppe til undertegnede O.o, mat, finklær til 17. mai og selskap senere i uken etter +++). Dermed var klokken passert 12 før vi satte oss i bilen. Gubbeluren hadde avtalt å besøke en kompis før vi satte i gang i tillegg så turen vår startet vel egentlig først en gang etter 2 på natta.


Vi var fantastisk heldig med været når vi først skulle avgårde, fikk en mellomting mellom lett overskyet og sol, ikke for varmt og ikke minst regnet var langt avgårde.
1. kommune ut var Kvæfjord. Her fikk gubbeluren 3 cacher, og jeg 1. En flott start.
2. kommunen ble Harstad. Her var det ikke snakk om å ta flere enn en, selv om det er mange å ta av så er det kjekt å ha disse som er lett å komme til for dager man ikke har lyst å måtte ut på tur.
3. kommune ble Skånland. Fantastisk flott nede ved båthavna. Natta i nord er jo bare fantastisk i vår og sommer mnd.


4. kommune ble Tjeldsund (Tok oss turen innom Fjelldal for å få en kommune ekstra)
5. kommune ble Evenes, men nå begynte vi å kjenne at vi ikke hadde sovet på et døgn, så da var det bare finne en grei plass å sove litt. Orge litt i bilen, rulle ned vinduene litt og legge oss til rette og sove. (ok var vist min oppgave og vekke når klokka ringte, men gubbeluren sov så godt og jeg er ikke noen morgen menneske, så lot oss sove en time ekstra.. ) Men så bar det avgårde igjen.
6. kommune ble Narvik. Her tok både gubbeluren og jeg flere cacher.
7. kommune ble Gratangen. Cachen som heter E6, lå som de fleste jeg hadde lett frem til oss rett ved veien, og denne var virkelig flott komponert. Verd et besøk for de som kjører denne veien.
8. kommune var Lavangen, en plass man ofte har kjørt forbi men ikke stoppet på. Var enda en flott cache, på en historisk plass. Vell ved et besøk.
9. kommune ble Bardu. Her var første cachen vi fant i Gamle Bardu bygdetun. Masse flotte bygninger og den gode lukta :) Hehe ok kanskje ikke alle synes det men jeg gjør i allefall det. Enda en plass vi som oftest ikke tar oss tid til å besøke når vi haster forbi. Ute var det nå blitt minusgrader, kanskje bakdelen med klarvær på kveldene i midten av mai.


 Dette var virkelig gøy. Kommunene føk av sted og vi hadde neste ikke startet på turen vår enda.
Ved Brandvoll krysset svingte vi av Europaveien, nå var det kystveien som gjaldt. Og disse veiene var det mange år siden vi hadde kjørt.
10. kommune ble derfor Salangen. Her fikk et par bruer besøk av oss. Før vi hastet videre. En liten avstikker og enda ei bru besøkt dermed ble Ibestad 11. kommune.
Nå begynte vi å få kjøre litt i mellom hver cache.
Neste stopp ble ved Støyt fossen. Som lå i Dyrøy kommune, 12. på turen. Fantastisk skue i allefall nå i vår månedene når snøsmeltinga er for fullt.


Her var bakken isete og sleip etter at disen fra fossen har lagt seg. Ja minusgradene hadde enda ikke sluppet taket. Denne var vi nesten på tur til å gi opp. Men plutselig oppdaget jeg noe litt uvanlig på en plass både gubbeluren og jeg allerede hadde sjekket ut. En cache til i samme kommune ble det før vi kom til neste.
13. kommune ble Sørreisa. Gubbeluren og jeg begynte å lure på om vi kanskje ville kunne klare kravet til en annen Mystery som går ut på å ha et vist antall cacher i forbindelse med bruer :)
Her tok vi oss en litt lengre stopp, gikk innom butikk og fikk bunkret opp litt. Samt nøt varmen fra sola og bare slappet av litt. Men vi hadde fortsatt lang tur til vi var fremme,.
Nå hadde vi jo egentlig nådd målet i allefall ut fra Myseryen som var grunnlaget, men vi var selvsagt langt fra ferdige ut fra våre egne mål :) Vi skulle jo tross alt helt opp til Storslett (eller i allefall like ved)
Dermed gikk turen vår videre
14. kommune ble Lenvik, og her fikk undertegnede en skrape for å være dårlig kart leser. Kjørte selvsagt først forbi fordi jeg ikke hadde fått med meg at vi måtte inn på en sidevei for å finne denne. Dermed måtte gubbeluren finne en plass og snu før vi kjørte tilbake.
Gubben hadde tatt kontakt med ei venninne som bodde i området vi nå skulle forbi, og hun hadde invitert på frokost. Hun trudde nok vi var litt små rar når gubben sendte melding tidlig på morran og hørte om hun var hjemme. For så og fortelle at vi ville være der om noen timer, vi måtte bare innom Dyrøy, Sørreisa og Lenvik først.... Ble en sen frokost (klokka var vel nærmere 12 nå) men ohhh så godt å komme ut av bilen, prate kjenning, kose litt med hundene hennes og ikke minst spise en så god frokost før vi tok på tur igjen.
15. kommune ble Målselv da vi tok cachen som befinner seg en plass på Trollhaugen. Dette er en bygning med masse historie i. Vi hadde garantert om det på skolen, men likevel lærte både gubbeluren og jeg noe nytt både når vi gikk rundt på tunet og så oss om og når vi leste cachebeskrivelsen.Selv om mye kan sies om vår kjære E6, så var i allefall veiene betydelig bedre når vi kom ut på den igjen.
16. kommune på turen ble Balsfjord. (Av en eller annen grunn har jeg bestandig trudd denne kommunen var nord om Tromsø, hver gang søster har snakket om den berømte Balsfjord vinden. Men der lærte jeg noe nytt ja) Her ble det flere cacher tatt før vi fortsatte videre nordover langs E6.
17. kommune ble Storfjord kommune. Nå begynte virkelig strekningene å bli lange mellom hver cache og undertegnede begynte å kjenne på at dette har så langt vært en lang dag.
Men når gubbeluren foreslo at vi skulle kjøre Lyngseide og ta ferga over til Olderdalen var jeg med på notene med en gang. Vi ville jo få oss en kommune til pga det og jeg kan ikke erindre å ha vært på den siden av fjorden noen gang før.. Og det er jo alltid gøy å se nye plasser
18. kommune ble derfor Lyngen. Hadde så god tid at vi like så godt tok oss et par cacher i denne kommunen og.


Var godt å komme inn på ferga, bevege seg litt mer, for gubbeluren å kunne slippe kjøre dette stykket, og ikke minst bare slappe helt av :)
Tilbake til bilen fikk nøkkelen vår hikke... Eller at den bare er blitt sær, i allefall ville den ikke åpne bilen for oss. En smule overtrøtt som jeg var, fikk jeg selvsagt latterkrampe av situasjonen (virkelig fjortis tildenser), mens gubbeluren som vanlig tok det hele med knusende ro. Da siste bil hadde kjørt av ferga, ja da åpnet dørene seg uten noe problem. Ja trur rett og slett bilen vår er sær O.o
Vel i land i Olderdalen var vi kommet til Kåfjord kommune som ble den 19. på denne turen. Gikk innom kiosken mens ferga lastet på de ventende bilene. Nå fortjente vi virkelig en is hver. Når da ferga gikk av sted, fikk gubbeluren slappe litt av mens jeg gikk og så etter neste cache.
Er rart det der, når man føler på at nå nærmer man seg målet, ja da kjenner man hvor sliten man er.
Siste og 20. kommune for dagen var den vi var på tur til nemlig Nordreisa.


Var godt når vi endelig kunne sette bilen fra oss. Yngstemann var på tur i marka med en kompis. Men kom springende tilbake da han så det var folk utenfor huset.
Vi hadde forventet at han kanskje var ute på 16. mai feiring, men når de bor slik til som de gjør og ingen av dem har lappen på bil enda blir det vanskelig for dem å komme seg til de plassene det skjer.
Var gøy å se hvor overrasket og ikke minst glad han ble for at vi kom.
Vi ga beskjed at han ikke trengte å endre noen planer bare for at vi var der. Men han valgte likevel å bli igjen. Så fantastisk heldig vi er som har slike flott sønn
Mange mil var blitt tilbakelagt.
Vi hadde vært innom 2 fylker, 20 kommuner. Gubben hadde fått seg 28 nye cacher og jeg 26.
Ble en flott tur og mye lærdom på starten av ei lang ukes ferie. Så utrolig gøy å se hvor mye arbeid og hvor kreativ de som legger ut cacher er. Noen cacher er nevnt, men er garantert flere langs ruten vi har kjørt som ville vært verd å nevne.

Tusen takk for denne flott hobbyen og inspirasjonen til å dra ut på slike eventyr !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar