mandag 30. november 2015

Vårt 11 dagers cruise in Caribbean November 2015

 
En flott ferie er definitivt over og etter at hverdagen har vært tilbake noen dager er det på tide og se tilbake på hva vi har opplevd.

 2. November gikk vi om bord på Serenade of the sea til Royal Caribbean i Fort Lauderdale, og gjorde oss klar for og ha denne flotte båten som vår base i 11 dager. Var veldig spent på rommet da vi var fire personer på tur som alle skulle bo på samme rom. Og ved første blikk på rommet var det noen som ble en smule bekymret. Det endret seg fort da det ble kveld og rommet vårt var gjort klart for natten. En stor dobbelt seng hadde vi jo fått med oss at der var. Men oppe i taket hadde det vært to køyesenger som nå var slått ned. Veldig enkelt og flott og ga rommet stor plass selv til oss 4 voksne.
De første to døgnene var vi kun på båten.
Noe man lett kan tru blir kjedelig i lengden. Og for noen kan det kanskje bli det, men er du av dem som følger med på programmet som skjer på båten er det mer enn nok å gjøre på. Om du ikke vil følge arrangerte programmer var det selvsagt basseng og boblebad, det var minigolf, liten fotball bane og en liten basket bane, det var treningssenter og løpebane, klatrevegg, spillrom, Casino .. Ja you name it. Så om man klarte å kjede seg burde man kanskje granske seg selv litt bedre.

 
5 November ankret vi opp i Oranjestad som er hovedstaden til Aruba. Aruba en av to av ABC øyene som vi besøker på cruiset vårt. Og var frem til 1986 en del av de Nederlandske Antillene.
At dette var et vanlig stopp for cruise skip var ikke vanskelig å se, byen bugnet med butikker og det virket som halvparten solgte gull og edelstener (altså smykker i en helt annen prisklasse enn min pengebok likte) Likevel var det ikke en masse hoteller og uteplasser så byen er nok ikke hvor de fleste turistene som kommer til øyen oppholder seg.
 
 
 Siden hodet ikke hadde vært helt innstilt på ferie før vi dro, hadde jeg ikke fått lest meg opp på plassene som vi skulle besøke, så jeg trasket derfor villig med fra butikk til butikk selv om det ikke akkurat er favoritten min når jeg er på ferie.
Av den grunn ble det ikke utforsket og trasket gatelangs så mye som det kanskje normalt sett ville blitt når Tom og jeg er på ferie.

 
Slike flotte hester som på bildet over sto det over alt i byen. Som tidligere hestejente (ok en gang hestejente alltid hestejente O.o) så falt de selvsagt godt i smak. Ellers besto byen av sukkertøy hus i alle slags pastellfarger. En virkelig sjarmerende by. Og en flott start på plassene vi skulle besøke.
 
 
 Vi var så heldig (synes jeg) at det var en hel gjeng med amerikanske geocachere med samme cruise som oss (15 stk), disse dro rundt på øyene og lete cacher når båten var inne og en time før avgang holdt den ene av dem event. Eventet i Aruba var ved jeg elsker Aruba skiltet. Der fant vi oss en cahce og. Alltid gøy å bli kjent med andre som har samme hobby som seg selv.

 Andre stopp på turen vår var Kralendijk som er hovedstaden på Bonaire. Den 2. av to ABC øyer vi skulle besøke. Byen var en liten og sjarmerende by. Også her var husene i alle regnbuens farger og gjorde den eksotisk og spennende for oss nordmenn. Rundt om i byen var det flotte malerier på veggene til enkelte murhus som kanskje ellers ville sett kjedelige ut.
 Heldigvis hadde handlelysten gitt seg litt i reisefølget mitt så denne dagen fikk vi gått litt mer rundt og tittet. Første runde var i lag med to flotte amerikanske par som og viste seg å være geocachere. I lag gjorde vi en multi cache og fikk sett gater og smug som vi kanskje ellers ikke ville vært å gått i. Alltid spennende det.

 
Bestemte oss for å lete etter en cache til. Den ga oss en tur på rundt en og en halv kilometer hver vei, noe jeg likte veldig godt. Og med undertegnede som guide ble det sannsynligvis valgt helt andre veier mot målet enn det som ellers er normalt. 
Spennende og få se andre området enn det vi turister ellers er i. Vi gikk først forbi et fort og vandret så mellom vanlige bolighus fra de veldig luksuriøse og til de mer fattigslige. Fantes en og annen liten butikk innimellom husene. Men noe helt annet enn inne i selve byen.
Endte opp i et område der det meste virket å være privat. Privat bade område og strand der du måtte tilhøre det og det for å komme inn, et villa område med skilting om privat veier, hotellområde og et område som så ut til å være under oppføring og stengt for offentligheten. Og selvsagt virket det som cachen var på et av de private områdene. Blyg som man er O.o (joda det er jeg i allefall inne i mellom) ga vi opp leten og snudde nesen tilbake mot båten. Turen var jo ikke bortkastet uansett, hadde fått sett utrolig masse spennende på turen.

 
Fikk slappet av litt på båten før vi dro til eventet på Bonaire. Under er det bilde av noen av geocacherne vi var så heldige å møte på reisen vår. Dessverre står event holderen med ryggen til. Ei fantastisk hyggelig dame som jeg håper jeg kan fortsetter å holde kontanten med. Var henne og to andre av disse som er kledd i orange for dagen som vi ble best kjent med. Hvem vet kanskje våre veier krysset igjen en gang.
 
 
Øy tre på Cruiset vårt var Grenada. Vi la til i St. Georges hovedstaden til denne frodige og flotte øya. Som ble en av mine favoritter, kanskje nettopp på grunn av naturen. For å sitte og se oss seile inn mot disse bølgede åsene og fjellene var ei flott avveksling fra de andre plassene vi hadde vært så langt i ferien.

 
Hadde planlagt å ha geocaching event jeg og på alle øyene vi var innom, men da Kay hadde lagt ut på de første to hoppet jeg over disse. Denne ble den første av to øyer jeg arrangerte event på. Var med sommerfulger i magen jeg gikk mot plassen jeg hadde lagt eventet på. Når man aldri har vært på plassen før blir det jo litt på gefylen hvor det passer å ha et event.
Selvsagt hadde jeg lagt eventet på toppen av en ås ved et fort. Så ble en fin spasertur opp til fortet på oss. Ikke for det, det gikk et sjarmerende tog opp (ikke på skinner) som man kunne ha tatt om man ikke orket å gå.
 
Klarte og komme oss opp til hvor eventet skulle være før det skulle starte. Hadde selvsagt da gått rundt og opp i stedet for å følge trappen som vi først startet på. Det var det der med når undertegnede leder ann turen O.o 
Var vel verd turen opp. Flott område vi spaserte i og nydelig plass vi kom til ved fortet. Når vi kom opp var alt et av parene fra båten på plass. De hadde gått opp for å svare på world cachen som var på området før evenetet. Det ble en koselig halvtime selv om ikke så alt for mange kunne møte opp i den tiden jeg hadde lagt mitt event. Heldigvis hadde Kay et senere på kvelden så vi hadde avtalt at alle som ville kunne få signere loggen på det eventet. Var tross alt samme dag :)

 
Etter eventet var ferdig gikk vi videre opp gjennom byen. Vi så ikke mindre enn 3 kirker på vår lille spasertur. To av dem var i heller dårlig forfatning, den ene var under oppussing men var avhengig av donasjoner for å få jobben gjort.
Vi valgte nok atter en gang å spasere i området de fleste turister ikke tar turen. For det var mye forfall og mye tydet på at arbeidsledigheten var en god del høyere enn her på berget.  Var likevel lett og se hvor flott denne byen har vært en gang.  

 
Siden vi ikke hadde planlagt noen utflukt denne dagen heller fikk vi god tid til å slappe av på båten og benytte bade anlegget etter turen vår og før vi på ny gikk ut en liten tur på kveldingen før båten skulle gå. Må innrømme at det er litt godt det og (slappe av mener jeg, klapp igjen måpingen søss), selv om ingen fikk se meg ligge på noen solseng der går grensen.

 
Fjerde plass vi stoppet var Brigetown i Barbados. Barbados var vel egentlig eneste plassen jeg med hånda på hjerte kunne si jeg hadde hørt om før vi dro på tur. Så denne øya hadde jeg av en eller annen grunn store forventninger om. Må da være ei flott øy når de fleste vet om den, sant?
Startet dagen med et event rett uten for hvor båten la til (Mitt andre og siste på reisen). Var de to parene vi hadde vært og gått på caching i lag tidligere som møtte opp i den tiden jeg hadde satt, viste jo at Cruisin' cachers var dratt avgårde allerede på eventyr. Vi pratet litt og loggboken ble signert, og fant ut at vi alle vist nok hadde tenkt oss til samme plass. Siden det var søndag var alt av butikker stenget og dermed var det lett og få de andre med seg på at sightsing på egenhånd var tingen.

 
Turen gikk til Queens park for å se på Boabab treet som står der. Dette treet skal være det eldste på Barbados det er 28 meter høgt og har en omkrets på 25 meter. Det er estimert til å være over 1 000 år gammelt.
Ok så var det en geocache vi skulle lete etter og.
Vi lette mange, på logiske plasser og ikke så logiske plasser men fant ikke cachen. Den var nok borte. Men en ting fikk vi, så mye jord under sandalene at det føltes som man gikk på stylter. Tok sin tid å fjerne alt som hadde festet seg under skoene våre.

 
Parken var fin men hadde tydelig hatt sin storhetstid. Og ut fra slik det så ut virket det som det en gang i tiden hadde tilhørt en familie. Huset som sto like før vi kom inn i parken hadde en gang vært stor og flott, nå sto det til forfall. Det hadde vært dam med fontener, men dammen var tom og fontenene stengt. Som sagt storhetstiden var nok over for denne parken.
Etter å ha kikket oss litt rundt i parken dro vennene våre tilbake til båten, mens vi vandret videre på egen hand. Var jo ikke så veldig langt tilbake til båten (ca 2 km) så Tom og jeg ønsket å spasere tilbake. Og Fanny ble med på det. Etter først gått innom en heller luguber bar som vi var snar med å gå ut fra igjen var vi inne i selve byen. Der fant vi et koselig spiseri/bar som vi satt og ned litt på før vi gikk videre tilbake til båten. Også her som på de to første øyene så vi mange flotte sukkertøyhus i alle slags pastellfarger.
Det lille vi så av Barbados var helt greit, men det var og alt.

 
Femte stoppe sted var Saint Lucia og hovedstaden Castries. Denne øyen ble desidert favoritten min. Både Ole Martin og Fanny hadde gitt klar beskjed denne dagen at de ble med i butikkene for å se, men så fikk Tom og jeg gå på egenhånd. Tempoet ble i høyeste laget og interessen var kanskje ikke helt på samme plass. Noe som var helt i orden for Tom og meg

 
Etter at de andre to hadde gått tilbake til båten gikk Tom og jeg litt rundt og tittet. Og det er nå slik at når båter som dette er inne til kai så er det mange sjåfører som mer enn gjerne ønsker å ta deg med på tur og vise frem plassen. Vi har til denne plassen takket høflig nei. Men Arthur som danser med damen på bildet under hadde et vinnende vesen og god overtalelses evne, og Tom og jeg hadde lyst å oppleve litt. Dermed ble vi med Arthur på tur.

 
Det var oss og 8 personer til som ble med. Og vi hadde etter min mening virkelig valgt rett. Arthur kunne etter en gangs presentasjon navnet og hvor vi kom fra, på oss alle i bilen. Han var flink og prate og kunne svare på alt vi spurte om. Han spurte og i retur og både vi og han fant på den måten ut hvem vi var på tur i lag med.
Arthur hadde lovet oss en tur til både plasser andre turister besøkte men og til plasser hvor hver mannsen på øya bodde. Og slikt som du kanskje har forstått liker undertegnede.
Hoved attraksjonen var at han tok oss med hjem til sin mama.
Noe som viste seg å være et område han og familien hadde bygget opp for formålet, og det virket som både vi turister fikk lære litt men og barn på øya.


Her hadde familien før dyrket banantrær for salg av banan på øya. Nå bugnet det av masse forskjellige frukter og grønnsaker, det var skilter og stier hvor vi ble geleidet av et annet medlem av familien.
Han fortalte om hvilken frukter som var normalt på øyen og vi fikk smake og jette på hva vi spiste. Tom fikk prøve og åpne ei kokosnøtt på gammel måten noe han selvsagt klarte på en enestående måte.
På slutten av runden vår tok han oss med inn i ei hytte bygget slik de gjorde det før i tiden. Han forklarte hvordan den ville ha vært innredd og hvordan familien ville ha fått til å bruke den til alle gjøremål.
Videre ble vi geleidet til mamas hytte. Her holdt en av mamas barnebarn på med å lage noe som luktet kjempe godt. Mama pratet om hvordan utviklingen hadde gått. Hva som før hadde vært brukt til matlaging og så fikk vi smake lokal mat slik mama laget den. Akkurat som lovet.
Etter besøket hos mama reiste vi ned til stranda, og tenk helt utrolig men var vårt første besøk på stranda i løpet av ferien. Dessverre hadde vi ikke på oss badetøy, men fikk vadet og det var godt det og. 

 
Siste plass vi besøkte på cruise før vi dro tilbake til Fort Lauderdale var St. John's som er hovedstaden på Antigua.

 
Nok ei fin øy som vi gledet oss til å utforske.
For etter å ha fortalt de andre om opplevelsen vår på Saint Lucia ville de og gjerne være med på en tur. Og så måtte vi jo på ei strand så vi fikk badet i Caribbean.
Vi ble med en mann som virket som rette personen for denne øya.

 
Og han var helt sikkert flink i jobben sin, men vi syntes alle at det lyste ut av han at han egentlig heller ville jobbet med noe helt annet

Han virket overrasket da vi stilte spørsmål og ville vist helst ikke prate om annet enn kirkene og det han ellers hadde på sitt skjema over hva som skulle besøkes.
Man er jo kanskje litt i overkant viten søken av og til, men tenker jo at skal man ha en slik jobb er det kanskje en fordel at man har pitte litt interesse selv for de man skal fortelle turistene. Men jeg forstår jo og at i land der arbeidsledigheten er så stor som den er på disse øyene må man ta den jobben man får. Vi fikk i allefall sett en del av øya og ikke minst vi fikk badet. Ei vakker strand med ikke for høge bølger, samtidig ikke for rolig og kjedelig heller.
Utpå dagen bar det så tilbake til båten og vi tok farvel med disse fantastiske karibiske øyene.

 
Måtte bare ta bilder av disse stilige bussene. Har kamera fullt av busser og biler med flott lakkeringer som disse har

 
Mat er det nok av på båten og man kan spise nesten døgnet rundt på forskjellige plasser. Vi valgte å spise alle utenom en av middagene til den fastsatte tiden og plassen vi hadde fått.
Aleina var vår kelner og Klishyn var vår assistent kelner og de gjorde en fantastisk jobb.
Ja er hummer på bildet over, en av formell middagene hadde det som mulighet til hovedretten og da måtte man jo bare prøve. Og mmmm det var godt, var så heldig at Sebastian som var hoved kelneren (han hadde overoppsyn med de som serverte) spanderte en ekstra hummer på meg siden det falt så godt i smak **Glis**
Aleina var utadvendte og pratet masse, hun kom med anbefalinger og jeg er nesten sikker på at hun endte opp med å velge halvparten av Ole Martin's måltider. Og han var fornøy med alle utenom en gang, da fikk han bytte. Og dessert ja om ikke guttungen har fått nok av det vet ikke jeg, han fikk flere ganger opp til 3 forskjellige siden han ikke klarte å bestemme seg. Hun var alltid smilende og blid, med masse gode kommentarer og ord på lur.
Klishyn var en smule mer tilbakeholden, men på en eller annen måte fikk han bestandig med seg om vi trengte noe. Da var han alltid der klar til å hjelpe. En flott duo som vi er veldig glad for at vi fikk som våre kelnere.
 
 
Men alt tar slutt en dag og det gjorde cruise vi hadde sett så lenge frem til og.
Var fem fornøyde personer som gikk i land på Fort Lauderdale, hadde vært et fantastisk cruise og vi hadde blitt kjent med mange flotte mennesker. Skulle veldig gjerne ha hatt 11 dager til da, men det får bli en annen gang. Og så hjalp det jo på at vi enda hadde 5 dager igjen i Florida før vi skulle vende nesen tilbake til Norge.


Så kan denne formen for å feriere anbefales ??
Ja på det sterkeste. Tom og jeg er i alle fall blitt veldig glad i å reise på cruise.
Man får hele tiden se nye plasser, man har alt man trenger og litt til mellom bestemmelses stedene og det er i motsetning til hva mange trur langt i fra en dyr måte å feriere på.
Og er det bare gamle damer med lilla hår som drar på slik ferie ??
Nei langt i fra. Ok så var aldersgjennomsnittet en god del høyere denne gangen vi var enn når vi var på sommeren. Men du finner folk i alle aldere. Kanskje en av grunnene er barnegruppene og ungdomsklubbene som finnes på båten. Det gjør det lettere å dra som familie siden alle får sitt på en måte.

Så tusen takk Royal Caribbean vi kommer garantert tilbake til en av båtene deresIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar