tirsdag 8. desember 2015

Siste del av ferien november 2015

 
Etter cruise hadde vi hele 5 dager til disposisjon i Usa før vi startet på turen tilbake til Norge.
Vi hadde fått rom på Hyatt Place nær Fort Lauderdale Airport. Og fikk kjempe service da vi kom.
Samme dag som vi kom av båten var vi å leide oss en liten bil (her ville den nok mest sannsynlig blitt mellomklasse). Siden vi ikke var kjent på veiene leide vi like godt gps også.
Og så satte Tom av sted (han var selvsagt valgt til sjåfør disse 3 dagene vi skulle ha bilen). Og jeg fikk beskjed om å følge med og gi beskjed hvor han skulle kjøre O.o
Ehmmm må innrømme at det var med ganske stor panikk jeg lette opp adressen der vi kjørte på en vei med 6 filer en vei. Biler suste forbi oss på begge sidene og jeg viste ikke bærra av hvor vi skulle. Fant adressen og ga beskjed; til venstre .. Joda når du ligger helt til høre kan du kanskje ikke akkurat svinge til venstre så fort med 5 filer å krysse. Dermed måtte gps kalibrere seg.
Ble en god del omkjøringer kan man si, før gpsen og jeg ble venner. Og jeg var veldig glad når vi endelig kunne parkere bilen for at vi var fremme.

 
Målet vårt var Miami og ei bilmesse som var der.
Og bilmessa skuffet ikke. Når vi kom hadde Jeep ordnet en prøve bane med forskjellige utfordringer. Her kjørte det 4 forskjellige Jeep (av profesjonelle sjåfører) og man kunne få være med så mange ganger man ville. Kan love du kjente et lite sug i mage når du var på tur ned den bakken der den gule bilen står og sjåføren stopper helt opp. Det ser ikke like bratt ut som det egentlig var heller, du formelig hang i beltet. Kjempe gøy.

 
Og inne var det jo litt forskjellig og se på. Mange bilmerker kjente man allerede, men det var mange biler man kun hadde hørt om i tillegg til alle dem man aldri haddehørt om og. Tenk å hadde hatt en slik en å kjørt i O.o En av to Ole Martin godt kunne tenkt seg, andre var og Lambogini, den svarte du skimter i bakgrunnen.

 
Her snakker man arbeid, tenk å få det så likt med lego klosser.

 
Se mamma her har du cache bil ** Glis ** Var kanskje ikke det han sa men det mora tenke var det i allefall.

 
Her snakker vi. Kanskje ikke en smart bil på vinterstid når sola er borte og ser for meg at den hadde hatt problemer med de sykkedekkene på vinterføre. Men jeg liker jeg liker !!

 
Var en utslitt Siv som satt og tittet på gpsen på tur tilbake til Hotellet. Og må innrømme at jeg gruet meg litt til 2 hele dager til på veiene.
Men det hele gikk heldigvis så mye lettere når vi satte i gang dagen etter.

 
Dag to tok vi turen opp til Disneyworld i Orlando.
Og man forsto jo litt størrelsen når Epcot som vi hadde valgt ut hadde egen vei og den gedigne parkeringen.

 
Velkommen til Disneyworld Epcot :)
Var en tid å stå i kø for å få billetten eller rettere sagt kortet, så var det bare å følge etter massene inn gjennom portene. Med mat og vin messe på sin siste helg når vi var der, så var det veldig mange ungdommer og voksne som ville prøve ut spesielt drikke fra de forskjellige landene.

 
Vi hadde jo hele dagen for oss og startet derfor på første plass vi kom til.
Spaceship Earth. Vi fikk sett utviklinga på jorda og vi fikk være med ut og sett jorda fra verdensrommet

 
Under det hele var det mye undertoner og motivasjon i fortellingen og budskapet til at unger som er med på dette skal utdanne seg og få jobb som er med på å bringe verden videre.
Liker veldig godt hvordan noe som er artig også er motiverende.

 
Ole Martin og jeg ble med en av disse du ser under her. Det hele gikk ut på at vi fikk leke oss litt på en datamaskin, der hadde vi forskjellige valg som alle satt i sammen en berg og dalbane for oss. Vi bestemte selv hvordan den skulle gå. Og for oss ble det mye opp ned og mange bratte bakker og skarpe svinger. Etterpå fikk i komme i maskinen og oppleve berg og dalbanen vi hadde bygget.
Skulle gjerne tatt flere turer men køa var lang så ble med en gang

 
Oppdaget jo fort at tiden flyr og enda var vi ikke begynt å være innom de forskjellige landene.

 
Vi startet frisk og tok turen innom de første, men innså fort at skulle vi oppleve andre plasser en Epcot måtte vi prioritere.
Måtte jo selvsagt en snartur innom Norge sitt område. Var veldig mye Frost (merkelig nok) men og tru det eller ei en god del frilufts klær. Var veldig godt å få prate litt på morsmålet. Før vi gikk videre for å se på andre land og. 

 
Dagen avsluttet vi i Magic Kingdom. Siden det var lørdag var denne parken åpen til 12, men vi tok til vett og kjørte tilbake tidligere enn det. Var tross alt 3 timers kjøring hver vei.
Jeg hadde selvsagt lyst å ta en cache når man først var i Orlando så når vi var i Magic Kingdom tittet jeg innom kartet for å se hva som var i nærheten for å tas. Og da først oppdaget jeg at det fantes cacher på DisneyWorld. Hele 2 cacher hadde vi gått forbi på Epcot O.o Men fikk da i alle fall en fra Magic Kingdom.

 
Dag 3 gikk turen ned til Key West.
Var overskyet og trasig så vi tenkte det var en grei tur.
Var fascinerende å kjøre med hav på begge sider så lang strekning som vi gjorde.

 
Og vi hadde det regnværet på et område. Det var så pass at Tom måtte kjøre ut i en innkjørsel og stoppe, så ikke noe fremfor oss og veiene svømte med vann. Det kan man virkelig kalle regnvær

 
Key West var virkelig verd den lange kjøreturen. (Sant Tom ?!?! Ehmm jeg gjorde nok som veldig ofte når kjøreturen blir lang, nemlig sov)
Vi parkerte bilen på en parkeringsplass som var like ved havet, var en suvenir butikk rett ved og langs kaia satt musikere å spilte, på en stor åpen plass drev to akrobatører på. Mye å se med andre ord. Gatene vi hadde kjørt igjennom til å komme til parkeringen var smale mellom flotte mange gamle hus. Og over alt gikk og syklet folk.
Hadde dessverre ikke så mange mynter å bruke i automaten for parkering ellers ville vi nok ha brukt mye lengre tid. Fikk i allefall med oss en type cache som vi ikke har i Norge (så vidt jeg vet). En webcamera cache. Den var på en kjåka full pub, der det var veldig god stemning, summing is stemmer og akkurat da vi kom begynte et band å spille. 

 
Tilbake måtte man og dagen etter var det å dra tilbake med bilen.
De siste dagene gikk derfor til å utforske området vi bodde på til fots.
 
Var innom en dyrebutikk og her snakker man dyrebutikk. Masse spennende å se på og så utrolig stort utvalg til våre 4 beinte venner, be en liten Usa gave på hundene ja.

 
Og så fikk jeg nesten en hel dag i lag med de andre til Geocaching ** Glis **
Akkurat i området rundt hotellet var det lagt ut en hel serie med cacher. Og den dagen vi gikk for disse fikk vi 10 stk. Vi fikk se mye lokalt dyreliv

 
Spekulert oss grønn på enkelte som var gjemt på lure måter

 
Og sett plasser som var like i nærheten som vi ellers nok ikke ville lagt merke til. Her rundt elva fantes alt mulig slags dyr.

 
Tok oss en tur innom denne Dineren på turen vår og trivdes så godt at vi like gjerne gikk tilbake på kvelden for å spise middag der. Og her snakker vi store porsjoner. Hadde vurdert å spise dessert og side det var siste kvelden men var bare å gi opp. Etter halve middagen var spist var det ikke mulig å skulle spise enda mer

 
Så var plutselig 20 dager med ferie over.
Har blitt mange opplevelser, vi har fått sett masse flotte plasser og stiftet nye bekjentskap.
En super ferie som virkelig levde opp til forventningene og litt til.


Denne kan vi leve lenge på og det er kanskje bra med tanke på at vi nettopp har kjøpt nytt hus og kommer til å ha nok å bruke pengene på der. Håper likevel det blir litt til over til noen få turer til varmere strøk og, selv om det ikke blir så langt og stort som denne gangen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar