fredag 12. februar 2016

Disse mysteriene i geocaching


Geocaching er så mangt og veldig mange holder seg kun til de som lyser grønt på kartet. Kalt tradisjonelle.
Der kan det kun av og til være en oppgave og løse for å åpne cachen på plassen, men for det meste går oppgaven ut på å finne den når en har nådd nullpunket.

Men det er jo mange som er som meg og gjerne bruker disse vinter månedene når det er isende kaldt, snøen fyker og en ikke har lyst til å være så veldig mye ut, til å løse mysterier.

 
Disse cachene som viser seg som et spørsmålstegn på kartet når du er inne på hjemmesiden. Eller er av de som er blå når man bruker app. (har ikke gps så vet ikke hvordan de ser ut på det kartet)
Og her har du virkelig alt en kan ønske seg av oppgaver, fra lette oppgaver til de du river i håret i frustrasjon over.
Liker du kanskje sudoko ? Ja da finner du cacher du må løse en sudoko for å finne koordinatene. Jeg synes nonogram kan være gøy, her er matteoppgaver, bildequiz, koder og gåter. Alle for å finne hvor koordinatene egentlig er.
Selvsagt har du de som er mer avansert enn som så. Her kan budskapet være skjult i bilder, side kilden, i linker, you name it.
For ikke å glemme disse som er en kombinasjon. Du må kanskje lete opp en oppgave for så å løse den og gjerne flere i samme oppgave. Ja det finnes noe for alle av mysterier.

Er man ny så trenger ikke dette med mysterier å være så vanskelig.
Finn oppgaver som ikke har så alt for høg vanskelighetsgrad. Du må kanskje lete litt på kartet om det er mange i ditt område, men prøv. Står du helt fast så er ofte eieren av cachen behjelpelig med hint.  Så ikke gi opp.

Når oppgaven er løst er det enkelt å endre koordinatene til de rette.

 
Gjør du det på hjemmesiden er det en blyant ved siden av gjeldene koordinat (som du ser på bilde over.) Klikk på blyanten og skriv inn ny f eks N 68 40.682 E 016 30.900. Send inn ny koordinat og godkjenn at dette er rett. Vil kun være på din side den endres. Og endring av dette gjør at det og endres på kartet. Du kan og velge og legge inn som personlig notat.
Bruker du app når du cacher kan du og gå inn og legge koordinatene du er kommet til som et veipunkt på karet. Det finner du under de tre prikkene  (ok kanskje dårlig fortalt) men mener den muligheten er under der på både iphone og android.

Håper mange hiver seg rundt og blir med å finne mysterier.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar