fredag 13. mai 2016

Vårt første Mega event
Da det kom nyss i at det skulle arrangeres Mega event så langt nord som Steinkjer, ja da måtte jeg jo bare komme meg ned på en eller annen måte.
Gubbeluren var litt mer usikker.
Ei helg i begynnelsen av mai, passer ikke med jobb. Og mai da er det jo enda kaldt.
Da det nærmet seghadde jeg også han med på at dette kunne bli gøy. Da helga og viste seg å være i sammenheng med himmelspretten, ja da passet det med jobben hans og.
Svigers hadde ikke planer om å dra, men etter å ha pratet med gubbeluren bestemte de seg og for å ta turen sørover.
Så onsdag 4 mai når arbeidsdagen var over satte vi oss i bilen og kjørte sørover.


Hadde jeg lest meg opp på veimeldinger så hadde kanskje ikke all veiarbeid på turen kommet som en overraskelse. 2 - 3 timer ble brukt på å stå i kø. Bestandig kjedelig når det betyr litt mindre tid til å ta geocacher på turen.
Ble natt før vi møtte svigers på en rasteplassen sør for Korgfjellet. Og endelig kunne få oss noen få timer på øyet før vi kjørte videre sørover.


Torsdag og himmelsprett hadde vi veldig god tid på oss for å komme ned til Steinkjer. Dermed ble den brukt som det gjerne gjør for slike med vår hobbi, til geocaching. Hadde vært inne på cachetur før vi startet og kjøre for å planlegge noen stopp langs ruta. Men det var mer med tanke på raske stopp i hver kommune vi passerte. Erfaring har lært meg at for mange stopp og i allefall vanskelige stopp langs veien ikke er for velkommen. Ble mange flere stopp en planlagt noe som var en veldig positiv overraskelse. Gikk old fasion og brukte walkie talkie til å kommunisere mellom bilene, dermed var det bare for den som var først til å finne neste stopp og gi beskjed hvor man skulle stoppe.


Noen stopp var ikke helt planlagt.

Andre var akkurat hva været innbød til. For vi kjørte fra regn og kaldt til sol og hærlig varme.

Alikavel ble mil etter mil tilbakelagt og ved lunsjtid var vi kommet til grensa mellom Nordland og Trøndelag. Mens svigermor pakket frem mat tok svigerfar og jeg turen noen meter av sted for å se etter plassens cache. Gubbeluren hadde alt funnet denne og hadde det gøy med å se hvordan vi måtte lete.


Med lunsj i magen fortsatte vi turen og på ny ble det mange nye spennende stopp.Så pass mange stopp egentlig at til slutt hadde vi det plutselig travelt. Skulle jo installere oss på hotell og camping før det var tid å møte på velkommen til Steinkjer event.

Fredagen kom og når vi først var så nært Trondheim og vi har et gammelt hus som trenger litt forskjellig, ja så måtte vi jo en tur innom Icea...
Derfor ble turen lagt sørover. Men kan jo kombinere handling med litt caching. Og selv om jeg hadde vært førevar og hentet ned cacher langs veien som passet og dra. Så ble det litt som det ofte blir med gubbeluren og meg.
Innfallsmetoden.
Og svigers protesterte ikke.
Første cache var dagens blå (Mysterie) og gadged cache. Alltid gøy med utfordringer på plassen. Og vi fikk da, fornøyde, tak på cachen til slutt.

Takket være geocaching ble det den ene avstikkeren fra E6 etter den andre. En av dem var kallet den gylne omvei.
Fikk se mange idyllisk plasser.
Og lærte som vi ofte gjør nye ting


Vi hadde det jo ikke akkurat travelt der vi kjørte sør over. Noe som gjorde at vi stoppet og lette etter mange fle re cacher enn jeg hadde håpet på. Gøy når de andre som er med er like ivrige som en selv og kanskje til og med litt mer.

Fikk likevel rikelig med tid på Ikea. Og selv om det kun var en ting vi skulle ha. Ja så var handlenettene fulle da vi gikk ut der i fra. Utrolig hvordan det bestandig skjer.

Kan jo ikke være i Trondheim, uten å ta oss en tur innom Nidarosdommen. Et fantastisk bygg.
I dag lette vi i tillegg til to av cachene som omhandler den.Dagen gikk fort som det ofte gjør når en har det kjekt, så det ble ikke mye tid for cacher på tur tilbake til Steinkjer. Vi ville tross alt innom dagens event og.
Lot gpsen fortelle oss hvor vi skulle, var jo tross alt ikke kjekt. Dama på gpsen loste oss flott av sted, og plutselig var på stengt veg, riktignok ikke veldig langt unna der vi skulle, bare på stikk motsatt side. Parkerte bilen like ved og gikk opp mot event området. Under en halv time før det var over. Ble møtt av en koselig gjeng. Fikk signert oss inn i boka og tok snart på tur tilbake til campingen for litt avslapping før vi fant hotellet. 


Lørdagen var dagen for det store eventet som var grunnen for turen vår sørover.
Var noen spente nordlendinger som fulgte strømmen mot event plassen tidlig formiddag.
Bra med folk var som oss kommet til oppstart.
Signerte oss i boka og gikk litt rundt og tittet. Hilste på en del folk og siklet over alt det vi godt kunne tenkt oss å kjøpe

Lysten til å bli værende lenge var sterkt til stede. Men vi hadde jo lagt en slagplan kvelden før.
Vi som mange andre skulle prøve oss på en del av cachene i Power trailen som gikk langs med veien.
Dermed ble det et heller kort besøk før vi gav oss av sted igjen.

Og det ble jo en flott tur. Været var fantastisk. Volvoen fikk vise at han er perfekt til å være cachebil og vi fikk se flotte skogsområder.


På turen fant vi ut at vi egentlig ikke er spesielt begeistret for cacher under torv og røtter. (De var det fantastisk mange av på denne trailen). Vi fant ut at vi er ganske så gode på å fine cacher i trær og at noen cacher kan være lette å finne men heller vanskelig å få tak på loggen. Vi koset oss over å finne cache kjenninger hadde gitt opp dagen før, men irriterte oss grønn da vi ikke klarte finne cache de hadde funnet. (Konkurranseinstinktet er på topp, selv der det ikke er noen konkurranse) Ja og så fant vi ut at det er lurt å laste ned cacher mens man enda har mobildekning. (for ja vi cacher med mobiler hele gjengen selv om svigers har håndholdt gps)

Noen ganger finner man skatter som ikke har noe med cacheing å gjøre og.

Etter vår rundtur tok vi turen tilbake til Vikingeventet. Da var det heller stilt på plassen. Tom og jeg fikk kjøpt oss noen nye reisende og ting vi trengte til utlegg. Og så var eventet over for oss for denne gang.
Vi fikk ei flott helg. Og lærte at om det blir noe neste år vi skal dra på så skal vi kanskje planlegge litt annerledes så vi får oppleve litt av selve Mega eventet
Der er enda mange plasser rundt Steinkjer vi ikke har utforsket og mange cacher vi enda ikke har funnet.
Så vi krysser fingrene for et nytt Vikingevent til neste år.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar