tirsdag 15. november 2016

Sommerens pusler

  I sommer handlet det om hus og eiendom. Blir nok mye av det fremover, tenker jeg. Har jo tross alt kjøpt oss arbeid. Veldig kjekt med familie og venner som kommer og tar i et tak med oss. Da blir alt så utrolig mye lettere for ikke å snakke om mer gøy.

Med et hus det trenger å gjøre så mye med som vårt. Var spørsmålet i vår hva skal vi starte med. Og for meg var det logiske at det måtte bli taket. Et par steiner hadde falt ned og når først en er begynt å falle er sjansen der for at flere kan komme etter.  For ikke å snakke om frykten for at det kan bli lekkasje.
Så dermed var det dette ferien vår gikk til i år. Første år på lenge vi ikke har flyktet til varmere strøk.
Jeg er utrolig heldig som har en handy mann, hadde ikke hatt peiling på halvparten av hva vi måtte ha og hva som trengtes å gjøre uten han.
Startet på oversiden og hadde et håp om at nedsiden og skulle bli tatt i år. Men vi fant etter hvert ut at det ville bli knapt med tid. Samt vi hadde kjøpt inn litt for lite takshingel.Tak på sveitser hus er en ganske så bratt, og selv om vi hatt tatt i litt ekstra når vi beregnet hvor mye vi trengte, så hadde vi ikke tatt i nok viste det seg.Det var litt råte som måtte fjernes som forventet, men langt fra så mye som vi hadde fryktet. Og Tom gjorde en flott jobb med det som måtte gjøres noe med. Han fikk til og med prøvd seg på detaljer. Og beskjeden var klar, flere og bedre verktøy trengs skal huset bli som jeg ønsker O.o (jada har planer om en del pynt og utskjæringer)
Skulle gjerne hatt mye mer tid og mye mer penger. Var fantastisk gøy å gjøre denne jobben selv. Gleder meg til å se forvandlingen av huset tilbake den flotte stilen huset tilhører.


Fornøyd med resultatet av arbeidet er jeg i allefall. Om du lurer på om vi skal ha huset tilbake til sin glans samtidig gå for shingel, så er svaret ja som undertak til steintaket (langt frem i tiden, vi har mye annet som må gjøres på huset før steinen skal opp igjen). Vi hadde hørt at vi måtte forvente og knuse en god del av steinene vi tok ned. Så dermed hev vi oss med på en budkrig om flere stener i sommer, heldig og vinne var vi og. Så kjelleren ble fylt opp av omkring 800 stein fra et annet hus. Nå viste det seg at vi kun ødela under 10 av de vi tok ned. Så ja vi komme til å ha nok stein når den tiden kommer.I tillegg til å jobbe på taket har vi fått fjernet en del av trærne som sto på eiendommen.
Disse to furuene har nok en gang i tiden vært flotte. Men grenene holdt på å tørke inn og vi var redd for at vær og vind skulle få tak og bikke dem mot huset eller uthusene. Må innrømme at jeg hadde veldig vondt i magen når Tom, guttene og hans søsken satte i gang med fellingen. Bare litt feilberegning og trærne kunne gjøre stor skade. Men de var dyktige. Trærne kom ned med et brak akkurat der de var beregnet. Blir både ved og krakker til uteplassen. Har enda en del igjen å få hugget opp. Felte et par andre trær i tillegg til disse to og beskjærte andre. Det har virkelig endret inntrykket på eiendommen.


Har så mange ideer og planer.
Håper vi kan få det like bra som vi ser for oss når vi er ferdig, uansett når det kommer til å bli. Renovere på budsjett tar tid. Men er samtidig føles det veldig bra å ikke lage seg mer utgifter. Bedre å heller ha mulighet til å kunne legge av penger til vi setter i gang med neste prosjekt :)

1 kommentar:

  1. Flott dere er begynt å fikse. Blir så bra ��

    SvarSlett